Retro Filmsarok - Romy és Michelle (Romy and Michelle, 1997) - Corn&Soda

Retro Filmsarok – Romy és Michelle (Romy and Michelle, 1997)

Ezen a héten a Retro Filmsarok rovatban egy igazi szőke nős filmet ajánlunk Nektek; a Romy és Michelle-t (Romy and Michelle, 1997). Mielőtt még elkezdetek azon töprengeni, hogy teljesen elmentek-e nekünk otthonról, vessetek egy pillantást David Mirkin rendező filmjére! A könnyed kis vígjáték csupán a felszín, amit kissé megkapargatva rengeteg értékes vonást felfedezhetünk, amelyek igazi, többször nézhető retro remekké teszik a Romy és Michelle-t.

Retro Filmsarok - Romy és Michelle (Romy and Michelle, 1997)

Forrás: pinterest.com

A főszereplők, a két szőke hölgyemény lázasan készülnek a tízéves érettségi találkozójukra. Romy elég hamar arra a következtetésre jut, hogy Los Angeles-i életük egyszerű pénztárosként, illetve munkanélküliként, ráadásul partner nélkül nem is olyan ragyogó, mint hitték. Mivel villogni szeretnének a volt osztálytársak előtt, kitalálják, hogy üzletasszonynak adják ki magukat, akik feltalálták a post-itet. Természetesen semmi sem úgy alakul, ahogyan azt eltervezték, ráadásul a hazugságuk nem várt következményekkel is jár.

Forrás: est.hu

Miért Retro Filmsarok-befutó a Romy és Michelle?

Először is a két lány páratlanul erős barátsága miatt, amely minden nehézségen átsegíti őket. Így volt ez még a gimiben, amikor a suli menő csajai szemétkedtek velük, és így van ez felnőttként is. Bár több mint tíz év alatt felgyülemlik némi ki nem mondott feszültség Romy és Michelle között, és a post-it mese könyörtelenül a nyakukba borítja a bilit, amikor ki kell állniuk egymásért, nem haboznak egyetlen pillanatig sem. Ráadásul összefogva azt is kitalálják, hogyan legyenek valóban sikeresek úgy, hogy közben vállalják önmagukat.

Forrás: digitalspy.com

Nem sütök el nagy spoilert, ha elárulom, hogy a két lány hivatása a divat lesz. Romy és Michelle már a suliban is saját tervezésű szerelésekben virítottak, és még az érettségi bankettre is “Madonna-ikrekként” libbennek be. Felnőttként sincs ez másként; rengeteg egyedi toll-, bőr-, és pamutkreációt felvonultatnak az egyes jelenetekben, amelyekben az ember lánya elgyönyörködhet filmnézés közben.

Forrás: pinterest.fr

A soundtrack lista is igazán erősre sikerült, és remekül idézi meg a ’80-as és ’90-es évek diszkóinak hangulatát. Amikor felhangzik a Be My Lover, a Stayin’ Alive, a Time after Time, a Why – MCA, a She’s Got It és a Haven is a Place on Earth, nehéz megállni, hogy ne perdüljünk táncra, ha legalább egy kicsit is kedveljük a pop műfaját. A kiadós dallamfertőzés pedig biztosan garantált.

 

Mindenképpen érdemes megnézni a filmet − legalább egyszer − azoknak a hölgyeknek, akik folyton másokkal hasonlítgatják össze az életüket és újra meg újra elbizonytalanodnak magukban. A Romy és Michelle könnyed, humoros stílusban legyint nyakon és emlékeztet mindenkit arra, hogy hasonló önkínzásra semmi szükség. Ki ne hagyjátok!

Ez is tetszeni fog...

hu_HUHungarian
hu_HUHungarian