Retro Filmsarok - Zűr az űrben (Space Jam, 1996) - Corn&Soda

Retro Filmsarok – Zűr az űrben (Space Jam, 1996)

Ezen a héten a Retro Filmsaroknál a Zűr az űrben (Space Jam, 1996) című filmet ajánljuk Nektek. Joe Pytka rendező egy egészen különleges hibridet mixelt össze a vígjáték, a fantasy, a sci-fi és az animációs film elemeiből. A valóság és a rajzfilm összefonódik, amikor az egykori kosárlabdázó legenda, Michael Jordan találkozik a Bolondos dallamok figuráival, és együtt keverednek egy igazán őrült kalandba.

Forrás: joy.hu

A durung dombi csillagközi vidámparkban pang az üzlet; az elkényeztetett marslakó-gyerekek már unják a legdurvább játékokat is. Miközben a tulajdonos, Durvarangy úr dúl-fúl mérgében, hirtelen ragyogó ötlete támad: megbízza tompa agyú talpnyalóit, hogy hozzák el neki a Földről a Bolondos Dallamok szereplőit, akik garantáltan fellendítik majd a forgalmat. Tapsi Hapsi kihívja az öt körömpiszoknyi mamlaszt egy kosárlabda meccsre, amelynek tétje nem más, mint a Looney Tunok szabadsága. A marslakók azonban ördögi tervet szőnek: ellopják az NBA-kosárlabda játékosok tehetségét. Tapsi Hapsi és csapata egyetlen reménysége, hogy Michael Jordan segítségével kimásznak szorult helyzetükből.

Forrás: robertegbert.com

Miért Retro Filmsarok-befutó a Zűr az űrben?

A Bolondos Dallamok világa olyan klasszikus, amelyre mindig szívesen emlékezünk vissza. Ki ne imádta volna gyermekként Tapsi Hapsit, Lola nyuszit, Dodó kacsát, Csőrikét, Szilvesztert, Cucu malacot, Gyalogkakukkot, Prérifarkast és Tazt? A rajzfilmfigurák egyedi vonásai, a poénok és a képi viccek igazán szórakoztatóak, és hozzák ugyanazt a színvonalat, amit a sorozatban megszoktunk. A marslakók belecsöppenése a Looney Tunes-univerzumba pedig további humorforrásként szolgál, amelyet a rendező teljes mértékig kiaknázott.

Forrás: ftw.usatoday.com

Aki vérbeli kosárlabda-rajongó, az semmiképpen sem hagyhatja ki a Zűr az űrbent. A legendás Michael Jordan saját magát alakítja a filmben, méghozzá nagyszerűen. Emellett a tehetségüktől megfosztott, szárnyaszegetten botladozó NBA-játékosok szerepében is a valódi Patrick Ewing, Larry Bird, Muggsy Bogues, Charles Barkley, Larry Johnson és Shawn Bradley tűnik fel, sőt Bill Murray komikus is helyet kap a filmben.

Forrás: sport.vice.com

Joe Pytka rendező nem állt meg ott, hogy legendás sportolókat vonultat fel filmjében, maga a sportszellem is nagy hangsúlyt kap. Bármennyit ökörködnek is a Looney Tunok, a döntő meccsen mindenki odateszi magát, és igyekszik a legjobb formáját hozni a közös győzelem érdekében. A csapatszellem pontos ábrázolása mellett betekintést nyerhetünk abba az állapotba, ahogy valaki vagy valami feltüzeli a játékosokat, amikor elveszítik a lelkesedésüket, illetve amikor az utolsó erőtartalékaikat mozgósítják a meccs végén.

Forrás: awn.com

A Zűr az űrben tehát egy igazán jól sikerült fantázia-valóság mix. A kosárlabda szerelmeseinek és a Looney Tunes-rajongóknak mindenképpen kötelező darab, de erősen ajánlott a sportkarriert fontolgató gyermekeknek és szüleiknek is.

Ez is tetszeni fog...