Fejtörő feladatokkal és kalandos pillanatokkal vár mindenkit a Scavenger Hunt, azaz a legújabb szabadulós játék Budapesten! - Corn & Soda

Fejtörőkkel és kalandos pillanatokkal vár mindenkit a Scavenger Hunt, a legújabb szabadulós játék Budapesten!

Ellenben az elmúlt években gomba módra szaporodó szabadulószobákkal a Scavenger Hunt végre más, mint a többi. A dohos pincéket, a lomos berendezést felváltotta a minőségi kialakítás, ami igazi luxus helyszínt hozott létre.  A megújult látásmódot filmes szakemberek álmodták meg, és a megvalósításán közel 30 ember dolgozott. A Corn&Soda a megnyitón járt, ahol többek közt Kiss Ramónával és Danny Blue mentalistával ki is próbálhattuk a szobákat, és a teljesítményünket végül Dr. Hevesi Kriszta pszichológus véleményezte.

Kiss Ramóna, Dr. Hevesi Kriszta és Garami Gábor beszélgetése a játékról / Fotó: Scavenger Hunt

Három saját storyval rendelkező luxusbörtön áll a rendelkezésünkre (nehézségi sorrendben); az egyiptomi bazár, egy orvosi laboratórium, és a Mozart terem. Mindhárom esetében körülbelül egy óra a játékidő, szóval figyelmet, összpontosítást és legfőképpen csapatmunkát igénylő szórakozásról van szó. Purak Zoltán, a Scavenger Hunt alapítója szerint: ,, Mi, magyarok, imádunk menekülni, és bármikor szívesen bezáratjuk magunkat egy trükkös szobába, ahonnan kizárólag csapatmunkával és logikával lehet kijutni.”

Ezért érdemes megválasztanunk, hogy a maximum hat fős csapatunkat kikből állítjuk össze! De félre a tréfával! Barátoknak, munkatársaknak igazán jó lehetőséget biztosít, hogy jobban összekovácsolja a csoportot, hiszen a bezártság és az egymásrautaltság érzelmileg közelebb hozza az embert. Dr.Hevesi Kriszta is hasonlóan vélekedett: ,, A jó csapatszellem sokat lendít a játékon, de kiderülhet az is, hogy valójában ki, milyen kapcsolatban áll egymással a társaságon belül. Emellett önfejlesztés szempontjából is roppant alkalmas. Mindannyian szeretjük azt hinni, hogy hősök vagyunk, éles helyzetben azonban kétféleképpen reagálunk; van, akit a megszokott teljesítőképességének a sokszorosára doppingol egy szabadulójáték, és van, aki dezorientálttá, frusztrálttá válik ilyen helyzetben. Terápiás célzattal is szívesen ajánlom az ehhez hasonló játékokat; kitűnően meg lehet ismerni önmagunkat, és biztonságos keretek között feszegetni a határainkat.”

A játék alatt nem vagyunk teljesen magunkra utalva. Ugyan a játékmester nincs bent velünk a szobában, hogy a jelenlétével ne törje meg a helyzet átélését, viszont kamerákon keresztül minden mozdulatunkat lesi, és ha nagyon elakadnánk, akkor kérhetünk tőle némi segítséget.

Mi a rejtélyes rendelőt próbáltuk ki Danny Blue-val, ahol egyértelműen megmutatkozott, hogy összefogás nélkül semmire sem megyünk. A feladatok nem egyszerűek, pláne úgy, hogy időnyomás alá vagyunk helyezve, nem beszélve a bezártság szülte feszültségről. Így hamar rájöttünk, hogy csak azt tehetjük, hogy elkezdünk egymásra figyelni, és egyesével mérlegelni a lehetőségeket. Pontosan ezért tökéletes játék a Scavenger Hunt, mert egyénként, és egy csapat tagjaként is meg tudunk mutatkozni, mindezt úgy, hogy közben jól szórakozunk, és maradandó élményt élünk át valósághű díszletek között.

Danny

Danny Blue mentalistának annyira tetszettek a feladványok, hogy néhányat közülük beépít a műsorába! / Fotó: Scavenger Hunt

Mint már írtuk, a maximum létszám 6 fő, de párok is benevezhetnek a mókára, azonban az ár annál kedvezőbb, minél többen vesznek részt benne.  Egy csoport esetében körülbelül 2500 Ft/fő az egy óra játék. Ajánljuk!

Kalandra fel!

Ez is tetszeni fog...