Serena (2014) - Corn & Soda

Serena (2014)

serena

Holnap mutatják be nálunk a Serena című drámát a sikeres páros, Bradley Cooper és Jennifer Lawrence főszereplésével. A mozi az 1930-as évek Amerikájába repít vissza bennünket, visszahozva az akkori hangulatot. Akik kedvelik a történelmi drámákat, azoknak a Serena biztosan tetszeni fog.

A Serena Ron Rash könyvének adaptációja, amelyet a szerző 2008-ban alkotott. A film középpontjában egy házaspár áll, akik fakitermeléssel foglalkoznak az 1930-as évek Észak-Karolinájában. Pemberton (Bradley Cooper) azonnal beleszeret a kissé szeszélyes, ám annál érdekesebb lányba, Serenába (Jennifer Lawrence). Pemberton egy üzleti útja során ismeri meg a lányt, és hazatértével már feleségeként mutatja be az otthoniaknak Serenát.

Serena with Bradley Cooper and Jennifer Lawrence

Pemberton Serenával közösen próbálja irányítani üzletét, azonban nem mindenkinek tetszik, hogy egy nő szól bele az életükbe. Főként Pemberton üzlettársa viseli rosszul az átállást. Ráadásul egy kicsit felkavarja a vizet, hogy Pembertonnak régi kapcsolatai is voltak a kisvárosban, amelyeket Serena rosszul visel. Emellett hamarosan kiderül, hogy Serenának sajnos nem lehet gyereke, így a kapcsolatukban lassan, de biztosan nehézségek bukkannak fel.

Érdekesség, hogy Jennifer Lawrence ajánlotta Bradley Coopert a projektre, hiszen a Napos oldal forgatásán jól kijöttek egymással. Amikor Lawrence elolvasta a Serena forgatókönyvét, akkor azonnal Coopert ajánlotta maga mellé. Ezzel együtt három közös filmje van már a párosnak.

A Serenát mindenképpen olyanoknak ajánlom, akik kedvelik a történelmi drámákat. A mozi lassan növeli a feszültséget, kevesebb akció, de annál jobban kidolgozott karakterek vannak a filmben. Azoknak bizonyára nem fog tetszeni, akik az akciós filmeket kedvelik. Nekem leginkább a film hangulata tetszett, ténylegesen visszahozta a harmincas évek Amerikájának érzését. A kosztümök és a táj nagyszerű volt, igazán profi alkotás. A komolyabb mozik kedvelői semmiképpen se hagyják ki a filmet.

serena-skip-crop

pontozás: 6/10

IMDb: 5.4

MAFAB: 54%

Ez is tetszeni fog...