Siket sanzon és mozgássérült tangó: W_all a Trafóban - Corn & Soda

Siket sanzon és mozgássérült tangó: W_all a Trafóban

Forrás: sajtóanyag

A Frenák Pál Társulat először prezentálja W_all című előadását a Trafóban november 1-én és 2-án. Az előadás során nem kevesebb, mint tizenegy már és még nem ismert előadó mutatja be a rendező, Frenák Pál vízióját a mai világról, annak minden feszültségével és vibrálásával, torzítás nélkül. Az előadás a sepsiszentgyörgyi M Stúdió a Trafó, és a Radikal – Újgenerációs elképzelések, valamint a Frenák Pál Társulat közös produkciójaként jön létre.

Sokat használjuk mostanság az „aktuális probléma” fogalmát, pedig a legtöbbje egyidős a civilizációval. A W_all „specifikusan” a másság rendszerint közönnyel vagy egyenesen elutasítással kezelt kérdését dolgozza fel új perspektívákból, miközben kórképet fest a társadalmi helyzet jelenlegi állásáról. Az előadás a józan emberi gondolkodást próbálja meg stimulálni a már-már klisé-szerű hivatkozásokat hívva segítségül. A cinema-koreográfia a közös kulturális és történelmi tudásbázist használja fel: falakat átjárják a filmidézetek, sport-utalások, dokumentumfilm bevillanások stb.

Forrás: sajtóanyag

A darab célja, hogy asszociatív módon mutassa be, hogyan lehetséges kiaknázni a világ által lehetetlennek ítélt adottságokban és képességekben. A művészetben fizikai korlátaink nem állhatnak útjába önmagunk kiteljesedésének – fellépésükkel ezt hivatottak bemutatni az est kiemelt részvevői, Kónya Tamás mozgássérült sportoló, valamint Mázló Tímea siketnéma színésznő is. . A tizenegy Mikszáth novellához hasonló mini-előadást összekapcsolja a meglehetően nagy területet lefedő téma: összekapcsolja őket a másság, így kerek egységként is működnek. Az így létrejött szerkezet egy megismételhetetlenül sokféle, dinamikus és sokoldalú alkotói közeget teremt.

Az előadók közül többet arca ismerősnek tetszhet majd a színpadról. A Frenák Pál Társulatból fellép többek között Esterházy Fanni, Mauer Mikán, Lőrincz Emma táncművészek, a sepsziszentgyörgyi M Stúdió táncosai közül pedig Deák Zoltánt és Polgár Emiliét köszönthetik a nézők. A szereplők listáján nemzetközi név is feltűnik: Eoin MacDonncha Írországot, Annibal dos Santos Portugáliát, Benjamin R. Jarrett pedig Amerikát képviseli majd a Trafóban.

Ez is tetszeni fog...