#sohavégetnemérős (2016) - Kritika - Corn & Soda

#sohavégetnemérős (2016) – Kritika

sohavégetnemérős

Forrás: jegy.hu

Sohavégetnemérős!- és valóban talán tényleg soha véget nem érős örökzöld slágerekké váltak a Wellhello dalai. Nincs olyan korosztály, aki ne tudna legalább egy Wellhello dalszövegből idézni, néhány ominózus sort. Fluor és Diaz, olyannyira felforgatta a magyar popzenei világot, hogy a hazai fiatal filmkészítőink is úgy érezték érdemes meglovagolni a Wellhello hullámot, így elindult egy újabb #elnökiügy, a #sohavégetnemérős nagyjátékfilm forgatása.

A Horváth András Dezső, Fehér Gáspár és Fehér Boldizsár írta, Tiszeker Dániel pedig rendezte, nagyjátékfilmet 2016- ban mutatták be a magyar mozik. A cselekmény öt városból ragad ki egy-egy fellobbanó nyári szerelmet, melyek ott és akkor nagyon igazinak és #sohavégetnemérősnek tűnnek. De persze ez nem is meglepő, hiszen „akik hasonlítanak egymásra találnak” alapon akár egy félre ment FaceTime hívás, vagy egy viccnek szánt összebilincselés a Balaton parton is elég, hogy megtaláljuk azt az embert akiről lehet néhány hónap múlva azt sem tudjuk majd, hogy “hányadik igazi volt ez”?!

Forrás: Montázs magazin

A film egy tökéletes korképet ad a mai fiatalok ismerkedési szokásairól. Bemutatja hogyan kell vagy nem kell használni a Tindert, azaz korunk egyik legkedveltebb társkereső appját. Megjelenik a végtelenül romantikus fiú, aki sírva olvassa fel saját versét az inkább külsőségeket fontosnak tartó lánynak, valamint az, hogy ha nem figyelünk eléggé, akkor megeshet, hogy végső elkeseredésükben egy bagellel megyünk el randizni. A Wellhello  slágerei olyan fesztivál himnuszok, melyek minden szerelmi boldogságban, de bánatában is dúdolhatóak. A #sohavégetnemérős színészei között sok már debütáló magyar fiatalt is felismerhetünk, mint például Sztarenki Dóra, aki a Terápia című HBO sorozat Zsófiját alakítja. A nagyjátékfilmet Pataki Ádám, a már Zsigmond Vilmos díjas operatőr fényképezte.

Forrás: NLCafe

Értékelés 80/100 Vidám, színes, szerelmes nagyjátékfilm, amiben egy kicsit magára ismerhet minden fiatal, aki volt már fesztiválon, használata a Tindert, vagy randira hívta a húsos pultban dolgozó csajt.

Mafab: 63

IMDb: 6,3/10

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] és iszonyatosan mély akart lenni, de számunkra mégsem lett az. Egy fél órás szünet után a #sohavégetnemérős film következett, azt pedig az a blokk követte, amiben a dokumentumfilmek érzelmileg teljesen […]