St. Vincent (2014) - Corn & Soda

St. Vincent (2014)

st_vincent_ver8_xlgHa valaki egy kellemes, családi jellegű vígjátékra vágyik így karácsony környékén, akkor a St. Vincent igazán jó választás lehet. A filmből kiderül, hogy is lehet szentté avatni egy iszákos és meglehetősen goromba háborús veteránt.

Maggie (Melissa McCarthy) és 12 éves fia, Oliver (Jaeden Lieberher) egy goromba öregúr szomszédságba költöznek. Vincent (Bill Murray) nem veti meg az italt, a nőket és a szerencsejátékot sem, azonban Oliver csak az ő segítségére számíthat, amikor az iskolában ellopják tőle telefonját és kulcsait is. Az édesanyja nem tehet mást, minthogy felfogadja a háborús veteránt, hogy délutánonként vigyázzon a fiúra. Nem alakul zökkenőmentesen kapcsolatuk, miközben Vincent egyre nagyobb adósságba kerül. A fiú hamarosan megismerkedik az alkohollal, egy orosz prostituálttal (Naomi Watts) és a szerencsejátékokkal is, miközben édesanyja egyedül próbálja megoldani életük problémáit. 

Vincent egyáltalán nem tűnik szentéletű embernek, azonban, hogyha közelebbről megnézzük cselekedeteit és egész életét, akkor teljesen más lesz a véleményünk. Oliver azonban meglátja a gorombaság mögött a jószívű, szenvedő öregurat, és hamarosan egy iskolai feladathoz is felhasználja Vincentet, amelyben hétköznapi szenteket kell keresni.

st.-vincent-movie-wallpaper-10

A St. Vincent igazán kellemes vígjáték, amelyben komoly témák is előbukkannak. Vincent és Oliver különleges kapcsolata mögött igazi emberi értékeket találhatunk. Bill Murray és Jaeden Lieberher is nagyon jól hozza a szerepét, de a vígjátékokból ismert Melissa McCarthyt is érdemes megnézni ebben az anyaszerepben.

Mindenkinek ajánlott, aki kellemes, kicsit meghatóbb szórakozás után akar nézni az ünnepek idején. A filmet a RottenTomatoes közönségének 81 százaléka kedvelte, így szeretettel ajánlom bárkinek megnézésre.

Pontozás: 82/100
IMDb: 7.3/10
MAFAB: 73%

vincent-trio

Ez is tetszeni fog...