Still Alice (2014) - ajánló - Corn & Soda

Megmaradt Alice-nek (Still Alice, 2014)

Still Alice 04Hogyha igazán elgondolkodtató, korántsem könnyed szórakozást kerestek a hétvégére, akkor sok szeretettel ajánljuk a Still Alice című filmet, amelynek főszerepét az Oscar-esélyes, Julianne Moore játssza.

A történet középpontjában megismerhetjük Alice Howlandet (Julianne Moore), akinek élete igazán tökéletes. Egyetemen tanít nyelvészetet, miközben három felnőtt gyereke van és boldog házasságban él férjével, Johnnal (Alec Baldwin). A probléma akkor kezdődik, amikor egyik egyetemi óráján érzékeli, hogy szavakat felejt el. Később pedig az utcán is teljesen összezavarodik, ezért hamarosan ellátogat egy neurológushoz, aki borzalmas diagnózist közöl vele.

Alice az Alzheimer ritka formájában szenved, amely korai életszakaszban jelenik meg. Alice csupán ötven éves, ezért elsőként lesújtja a diagnózis, majd tudatosan dolgozni kezd azon, hogy felvegye a harcot a betegség ellen. Kiderült, hogy édesapja is ebben a kórban szenvedett és gyerekeinek is ötven százalék esélyük van örökölni a betegséget.

Alice terveket eszel ki, továbbra is dolgozik és folyamatos kérdéseket tesz fel magának, hogy megfigyelje, mennyire képes még emlékezni életének legfontosabb mozzanataira. Borzalmas trauma lassan szembenéznie azzal, hogy saját gyermekeire sem képes emlékezni. De a legszörnyűbb az, hogy lassan leveszíti önmagát, és már azt sem érzékelheti fájdalmasnak, hogy elveszíti a kapcsolatot a külvilággal.

Still Alice 02

A film nagyon elgondolkodtató és érdekes. Julianne Moore tökéletesen játssza Alice szerepét, mindenképpen megérdemelte érte az Oscar-jelölést is. A film egyébként Lisa Genova azonos című könyve alapján készült. Az bizonyos, hogy a Still Alice egyáltalán nem egy felemelő alkotás, így inkább azok fogják kedvelni, akik érdeklődnek a személyes drámák, emberi sorsok iránt. Engem mindenesetre megfogott, így szeretettel ajánlom mindenkinek.

Értékelés: 75/100
IMDb: 7.5/10
MAFAB: 75%

Kristen Stewart and Julianne Moore take a Walk in the Park for "Still Alice"

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Mindenkinek ajánlom a filmet, aki szereti a jó drámákat. Testvérfilmnek javaslom Julianne Moore Still Alice című filmjét, amiről kritikát itt olvashattok. […]