Szárnyaló gitáros - Julian Sas koncert az Analog Music Hall-ban - Corn & Soda

Szárnyaló gitáros – Julian Sas koncert az Analog Music Hall-ban

Julian Sas rock-blues gitáros szeptember 11-én lemezbemutató koncertet ad az Analog Music Hall-ban, amit nem szabad kihagyni, hiszen 12 év is eltelt azóta, hogy Budapesten láthattuk őt.

Korosztályának egyik legjobb európai blues-rock gitárosa Julian Sas, aki nem ismeretlen a műfaj hazai rajongói előtt sem, hiszen a 49 éves holland zenész már öt alkalommal szerepelt a paksi Gastroblues Fesztiválon.

Julian Sas-t már gyermekként foglyul ejtette a gitár, és 12 évesen meg is kapta első profi hangszerét. Az iskola mellett már játszott zenekarokban, majd 1995-ben megalakította a saját bandáját. A blues csodájával az apja barátnője által ismerkedett meg, aki megmutatta neki Muddy Waters, Howlin’ Wolf és Johnny Winter lemezeit, akik inspirálói, „tanárai” lettek, de  leginkább Rory Gallagher muzsikája bűvölte el a fiatal zenészt. Julian Sas egy interjújában elmesélte, hogy öt év alatt 21 koncertjét látta Rorynak, és nem volt két egyforma fellépése a blues legendának. Julian Sas játszott különböző felállásokban, de az energiaforrása mindig Rory Gallagher maradt. A nagy példakép hatása máig él Julian Sas lemezein, amelyből a mostani, „Stand Your Ground” című már 10. a sorban, amelyek mellett – az idők során – hat koncertalbuma is megjelent.

Julian Sas

Julian Sas dalaiban és fellépésein ott van a szenvedély, és az az odaadó szeretet, amit a zene iránt érez, ami a közönséget is megérinti a koncertjein. ,,Minden nap jobb gitáros akarok lenni, mint az előző nap” – mondta az egyik interjúban. Aktuális turnéjával – és megújult zenekarával – zenei pályafutásának 25. évfordulóját ünnepli a kiváló gitáros, énekes.

A zenekar felállása: Julian Sas – gitár, ének // Fotis Anagnostou – basszusgitár // Roland Bakker – billentyűs hangszerek // Lars-Erik van Elzakker – dob

Julian Sas

A koncert időpontja : 2019. szeptember 11., 20 óra, kapunyitás: 19 óra

Helyszín: Analog Music Hall, – 1116 Budapest, Kondorfa utca 8.

Jegyár elővételben aug.31-ig: 4.000.-Ft, szeptemberben: 4.500.-Ft, a koncert napján: 5.000.-Ft

Howlin’ Wind című dal videója:

https://www.youtube.com/watch?v=FCQccRz8llE

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Szárnyaló gitáros – Julian Sas koncert az Analog Music Hall-ban Analog Music HallJulian Sas […]