Szaxofonos sztár a 2020-as Jazzpikniken - Candy Dulfer Paloznakon - Corn & Soda

Szaxofonos sztár a 2020-as Jazzpikniken – Candy Dulfer Paloznakon

A világhírű holland szaxofonos, Candy Dulfer július 31-én, pénteken lép fel a Paloznaki Jazzpiknik közönsége előtt.

Candy Dulfer

Candy Dulfer zenélt a Pink Floyddal, Madonnával, Prince-szel, Maceo Parkerrel, Dave Stewarttal és Van Morrisonnal. Jelenleg olyan művészekkel lép fel, mint Beyoncé, Chaka Khan, Aretha Franklin, Jamie Cullum és sokan mások. 

Candy Dulfer

Candy már tinédzserként apja zenekarában játszott, első, saját zenekarát pedig 14 évesen alapította. Candy huszonévesen előzenekarként lépett fel Madonna európai turnéján, majd a népszerűsége csúcsán lévő Prince kérte fel, hogy működjön közre két lemezének felvételein. 1990-ben felvette máig leghíresebb számát, az Eurythmicsből ismert Dave Stewarttal közös Lily Was Here-t. Ugyanebben az évben fellépett a Pink Floyddal, és első nagylemezét, a Saxualityt Grammyre jelölték.

Candy Dulfer

Pályafutása során a funk, az R’n’B, a soul és a smooth jazz legnagyobb képviselőivel játszott már, olyan művészekkel lép fel, mint Beyoncé, Chaka Khan, David Sanborn, Larry Graham, Aretha Franklin, Jimmy Cliff, George Duke, Blondie, Jools Holland, Jamie Cullum, Angie Stone, Tower of Power, The Time, Alan Parsons, Fred Wesley, Pee Wee Ellis, Joey DiFrancesco, Jonathan Butler és még sorolhatnánk a véget nem érő, páratlan legendákat felsorakoztató listát. 

Candy Dulfer

Az amszterdami művésznő már több ízben játszott a magyar közönség előtt, sőt, magyar kötődése is van, hiszen jónéhány évig magyar férjet tudhatott az oldalán. A 2020-as Paloznaki Jazzpiknik szombati napjának sztárfellépője Candy Dulfer, akit szakmai berkekben csak Európa szaxofonkirálynőjeként emlegetnek, aki egyedi módon ötvözi a klasszikus R&B, a blues, a pop, és jazz elemeit. A különleges koncerthez különleges vendég dukál, Nils Landgren, svéd harsonaművész lesz Candy vendége az est során.

Ez is tetszeni fog...