Szikora Róbert macskát fogott - Corn & Soda

Szikora Róbert macskát fogott

Szikora és Grabovszky…akinek e két név semmit sem mond, az aligha Magyarországon töltötte az elmúlt évtizedeket. És hogy vajon ők hogyan kerülnek egy mondatba? Aki nem hallott az összekötő kapocsról, az alább megtudhat egyet s mást.

Szikora Róbert neve a Hungária rock and roll együttes dobosaként épült be a köztudatba. Később a dobok mögül kilépve, táncdal-énekes édesapja nyomdokait követve az énekmikrofonig lépett előre, s megalapította saját zenekarát R-Go néven. Azóta vagy ezen együttesnév alatt, vagy pedig szólóénekes-zeneszerzőként dolgozik. Nem fukarkodik dalokkal akkor sem, ha másoknak van kedvük elénekelni szerzeményeit; írt már meg lemezt a diszkókirálynő Szűcs Juditnak, vagy éppen Görbe Nóra színésznőnek, akit legtöbben a Linda-sorozatból ismernek.

GGrabovszky pedig a mi James Bondunk. Kicsi országnak kicsi ügynök dukál, következésképpen ő egy egér! Főszereplője a negyedszázad évvel ezelőtt mozikba került Macskafogó című rajzfilmnek, mely Ternovszky Béla (rendező) és Nepp József  (forgatókönyvíró) közös produktuma.

Szikora Róbert, macskák, víz…na ez hogy jön így össze? A Ciao, Marina szerzője musicalbe álmodta a macskák és egerek hidegháborújáról mesélő történetet. A benne található Szikora-dalok szövegeiért Valla Attila a felelős. A produkciót a Velencei Esztrád Vízi Színház vállalta fel. E vállalás eredményeivel augusztus 3.-án, 22.-én illetve 30.-án szembesülhet a nagyérdemű. Az egyik főszerepben a Megasztár tehetségkutató „kicsi lányát”, Patai Annát csodálhatjuk, akinek színre lépéséhez maga Szikora Róbert ragaszkodott.

Felhívás! NEM a sznob, hanem az igényes kultúráért dolgozunk. Munkánkat jelentős mértékben támogathatod oldalunk “lájkolásával”, cikkeink megosztásával! Köszönettel: a Corn & Soda munkatársai.

Ez is tetszeni fog...