Szilveszter 2014 - Corn & Soda

Szilveszter 2014

Szilveszterkor egyik buli sem jó. Méghozzá azért, mert túl sokat várunk tőlük, és így végül csalódunk. Mi mégis írunk nektek pár olyat, amik talán még a magas elvárásoknak is megfelelhettek. Kattintás után olvashattok arról, hogy az ország több részén hogy búcsúzott mi szerkesztőségünk és a Sub.hu az óévtől.

A Deja Vu fesztivált tavaly, 2014-ben (hú de fura ezt még leírni) rendezték meg először Szegeden. A nagy sikerére való tekintettel úgy gondolták, hogy nem csak magát a fesztivált ismétlik meg jövőre, hanem még egy szilveszteri bulit is tartanak. A bevezetőben írtak tudtában úgy mentem el a bulira, hogy arra gondoltam, lesz ami lesz. Legfeljebb éjfélkor lenyomom a kötelező pezsi virsli kómbót és hazataxizok, szerencsére nem így lett.

Egy bulinál a legfontosabb a zene, így elsőre a fellépőkről kéne írnom. Retró buli révén itt bizony retró volt a zene. Mivel én magam még nem vagyok túl a 30-on ezért ez a lineup nem igazán talált el engem, bár szerintem Zoltán Erika senkit sem tud eltalálni.

Hozzátenném, hogy a buli később, a DJ-k fellépései alatt igazán beindult. A klasszikus house set Just-inntól, és a 90-es évek legjobb zenéi DJ Nacsátől olyan hangulatot teremtett, amit az ember elvár egy bulitól. Volt itt ugrálás, kiabálva énekelgetés és handsupintheair, szóval tényleg minden, ami egy rendes parti kelléke manapság.

dejavu

A zene és az az által teremtett hangulat után nálam a sorban a pia következik és annak az árai. Fesztiválos plázapia árakkal találkozhattunk, ami nem volt túl meglepő, és szilveszterkor az ember még hajlandó is picit tágabbra nyitni a tárcáját.

A kiszolgálólányok mindenhol kedvesek és gyorsak voltak, bár ruhatárból elfért volna kettő is. Amennyiben valaki pedig nem hagyta el a jegyét, mint jómagam, akkor kifelé menet már nem volt olyan hosszú a sor. Ezúton is köszönném a ruhatáros lányok megértését és kedvességét, hogy nem kabát nélkül kellett hazajönnöm.

Összefoglalva ez meglepően egy jó szilveszteri buli volt. Partiarcokban nem volt hiány, és a hely jellegéből adódóan egy valódi utcabáli hangulat teremtődött, aminél mégsem kellett fagyoskodni, még akkor sem ha az ember dohányos, mert egy kellően kulturált, szélvédett körülmények között lehetett károsítani a tüdőnket. Mi így búcsúztattuk 2014-et.

 

Sub.hu

szilveszter sub

Aki debreceni és szereti az “underground elektronikus zenét”, vagy legalábbis messzebbre jutott Skrillex-nél, az valószínűleg ott volt a sub. hu szilveszteri buliján.
2014-ben a Sub Nightoknak végig otthont adó Dharma fogadta ismét a csapat vendégeit, de ezúttal nem csak a pincében, hanem a nagyteremben (valaha tesiterem volt) is lehetőséget adott nekik a táncolásra. A buli viszont így a különböző szinteken túl, de eltérő stílusokon is végigment, elsősorban a helyi erőkre koncentrálva. Így találkozhattatok nem olyan lemezlovasokkal, mint Tibi bácsi, vagyis velük: Mitoklin, Nfr , Flag, Esc, Octo, Giocator, Lead, Forgotten Dreams, Make Faith, THE JUDGE BROTHERS, Dirty Ice.
Alig ütött a kezdési idő 10 órát, hamarosan többen is megérkeztek a helyszínre, amely nem csak zenében, de látványban (vetítésben, fényekben, erősítőtornyokban, stroboszkópban és rengeteg nyílban) is felkészült a fogadásukra. Sajnos idén étellel nem készültek a szervezők, mert tavaly olyannyira sikertelen volt a virslis próbálkozás, hogy helyette inkább világítórudakba fektettek és bíztak abban, hogy mindenkit jó adag lencsés-malacsültes-kaszinótojásos lehelettel látott el az édesanyja otthon. Tudtunkkal balhé nem volt, Himnusz viszont igen (autentikusan, nem drum and bass-esítve), pezsgődurrogtatás is és sok tánc. Az elveszett telefonok megkerültek, az újévi fogadalmak pedig bizonyára még éjféltől nem érvényesültek, mert a dohányzó a jegesmedveordító hideg ellenére is tele volt. Nem tudom, az utolsó emberek emlékeznek-e, de a villanyok elvileg 6 és 7 között felderültek és kitereltek mindenkit olyan állatnak megfelelően, ahogyan az ember éppen érezte magát. Zanzásítva talán annyiban volt más egy házibulitól, hogy elszórtan ugyan, de ezen 400 fő jelent meg.

Szerző: Molnár Ágnes (sub.hu)

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. - Corn & Soda szerint:

    […] tavaly bejött nekünk a Deja Vu szilveszteri buli, és a szervezőknek is amit írtunk róluk, úgy gondoltuk idén is […]