"A színházban üljön, ne a dugóban!" - Corn & Soda

“A színházban üljön, ne a dugóban!”

Drive Time Színház
A József Attila Színház kora esti stúdió előadásai
2017. január 24., február 14., 15., 17.

A József Attila Színház Drive Time Színház elnevezéssel egyfajta kampányt hirdetett meg „A színházban üljön, ne a dugóban!” jeligével. A budapesti teátrum egyfelvonásos stúdió előadásokat kínál a hétköznap késő délutáni-kora esti csúcsforgalomban, közvetlenül munkaidő után.

Forrás: József Attila Színház

Forrás: József Attila Színház

A Drive Time Színház a József Attila Színház hazánkban egyedülálló, kísérleti kezdeményezése, melynek célja, hogy a néző a munkaidőt követő értékes idejét ne a forgalmi dugóban araszolva, buszon, metrón vagy villamoson szorongva, hanem sokkal kellemesebben, egyfelvonásos előadások megtekintésével tölthesse. A programban résztvevő produkciók a megszokottnál korábban kezdődnek, így az előadás és a munka vége közti holt idő is lerövidül. Az előadások időtartama illeszkedik a munka utáni csúcsforgalomhoz, így a színházi előadás végén a közönség egyszerűbben és gyorsabban, egy kellemes színházi élménnyel gazdagabban juthat haza, ráadásul szinte az egész estéje szabad marad.

A Drive Time Színház programján jelenleg három darab szerepel, amelyek teljes értékű stúdiószínpadi produkciók, időtartamuk átlagosan egy óra. Karinthy Ferenc Dunakanyar és Békés Pál A Tisza felső folyása című színműve mellett Friedrich Dürrenmatt Késő őszi esti órán című bűnügyi komédiája látható Fehér Anna, Nemcsák Károly, Létay Dóra, Quintus Konrád, Verebes István, Schlanger András és Balázs László szereplésével.

A Drive Time-előadások időpontja: 17:30
Jegyárak: 2000 Ft

Minden Drive Time-előadásra jegyet váltó néző 500 Ft-os jegyvásárlási kupont kap ajándékba, melyet bármelyik hagyományos kezdési időpontú nagyszínpadi előadásra beválthat.

A DRIVE TIME SZÍNHÁZ 2017. JANUÁRI PROGRAMKÍNÁLATA:

január 24. (kedd) 17:30
Karinthy Ferenc: Dunakanyar – színmű

A DRIVE TIME SZÍNHÁZ 2017. FEBRUÁRI PROGRAMKÍNÁLATA:

február 14. (kedd) 17:30
Karinthy Ferenc: Dunakanyar – színmű

február 15. (szerda) 17:30
Békés Pál: A Tisza felső folyása – színmű

február 17. (péntek) 17:30
Friedrich Dürrenmatt: Késő őszi esti órán – bűnügyi komédia

 

Az előadásokról:

Karinthy Ferenc: DUNAKANYAR
színmű

Kávéfőző kisasszony: FEHÉR ANNA
Vendég: NEMCSÁK KÁROLY

Díszlet: Telihay Péter
Jelmez: Fehér Anna
Asszisztens, ügyelő: Balázs László
Rendező: Telihay Péter

Egy kései órán, zárás előtt alig húsz perccel érkezik a Vendég egy országúti presszóba. A Kávéfőző kisasszony már indulna haza, a kávéfőzőt már elzárta, így a Vendég konyakot rendel. A kezdeti feszült helyzetet egy beszélgetés követ, ahol a két magányos lélek nemcsak megismeri, de meg is szereti egymást. A kimondott szavak és a ki nem mondott gondolatok végül összekapaszkodáshoz és egy lassan kibontakozó szerelemhez vezetnek. Édesbús történet egy véletlen találkozás sorszerűségéről.

A Dunakanyar és A Tisza felső folyása című előadásunk hagyományos, 19:30 órai kezdési időponttal, egyben is megtekinthető.

Karinthy Ferenc örököseinek az engedélyét a Hofra Kft. közvetítette (www.hofra.hu)

Békés Pál: A TISZA FELSŐ FOLYÁSA
színmű


Nő: LÉTAY DÓRA
Férfi: QUINTUS KONRÁD

Díszlet: Telihay Péter
Jelmez: Fehér Anna
Asszisztens, ügyelő: Balázs László
Rendező: Telihay Péter

Két ember, egy nő és egy férfi. Nincs nevük, nem ismerik egymást, az ország határánál árad a Tisza, visz mindent, ami az útjába kerül. A víz általában tisztára mos mindent. A mocskot, bűnöket, titkokat. Menekülő útvonalat viszont nem ad a tisztaság elől, és nem mindig akkor akarjuk tisztán látni dolgainkat, hibáinkat, amikor az élet tükröt tart. Ismerős ez a mindennapi életben is. Két jó taktikus, de őszinte ember, akiknek bizalmatlanság és titok fedi lényüket, mindketten menekültek. Egy nem várt természeti esemény, az árvíz összezárja őket egy büfé szigetre, ahonnan sehova nem tudnak mozdulni. El bírják viselni egymást? Meddig célravezető az őszinteség, és mikor mi számít óvatoskodásnak vagy éppen támadásnak? A tét csupán az életük.

A Dunakanyar és A Tisza felső folyása című előadásunk hagyományos, 19:30 órai kezdési időponttal, egyben is megtekinthető.

Békés Pál műve a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerül előadásra.

Friedrich Dürrenmatt: KÉSŐ ŐSZI ESTI ÓRÁN
bűnügyi komédia

Korbes: VEREBES ISTVÁN
Hofer: SCHLANGER ANDRÁS
Titkár: BALÁZS LÁSZLÓ

Díszlet: Mira János
Jelmez: Fehér Anna
Játékmester: Németh Dóra
Ügyelő: Balázs László

Ritka pillanat, amikor egy rajongó találkozhat egy sokak által nagyra becsült szerzővel. Még ritkább, amikor lehetősége nyílik arra, hogy kedvenc könyveiről beszélgessen az alkotóval. A regényben bemutatott történetek vajon a fantázia szülöttei, vagy a valóságban is megtörtént esetek?

Az előadás megegyezik az Írók, gyilkosok, lúzerek című előadásunk első felvonásával.

További információ: www.jozsefattilaszinhaz.hu

Ez is tetszeni fog...