Színházi ajánló: Chioggiai csetepaté - Corn & Soda

Színházi ajánló: Chioggiai csetepaté

Carlo Goldoni Chioggiai csetepatéja az őszi évad egyik újdonsága a Pesti Magyar Színház repertoárján. A komédia nagymesterének darabját új köntösben ismerhetik meg az érdeklődők.

Carlo Goldoni Chioggiai csetepatéját október 16. óta láthatják az érdeklődők Pesti Magyar Színházban. A világhírű komédiát Kéri Kitty rendezésében tekintheti meg a közönség, a színház társulata mellett pedig olyan híres vendégelőadók vesznek részt a produkcióban, mint Eperjes Károly vagy Rajkai Zoltán.

A történet szerint egy Velence melletti kis halászfalu terecskéjén csipkeverő lányok-asszonyok ugranak egymásnak – de a szó szoros értelmében! –, mire nemsokára a férfiak is bekapcsolódnak a veszekedésbe. Családok közti vitáról van szó, amelyhez itt elég egyetlen szikra, és rögvest fellángol a mindent és mindenkit elsöprő csetepaté. Szitkok – no meg egyéb dolgok – repkednek egymás felé, mire a kibogozhatatlannak tűnő jogi és szerelmi perpatvar behálózza egész Chioggiát. Vajon sikerül-e elcsitítani a kedélyeket, és egymáshoz édesgetni a szerelmeseket?

Súlyos, emberi sorsokról döntő kérdések ezek, mégis természetes könnyedséggel simulnak bele a halászfalu mindennapjaiba. És ez is a szerző erénye: harsány komédiáiból bölcs nagyvonalúság és báj sugárzik, mégpedig egyszerűen azért, mert Goldoni nemcsak ismeri és érti, hanem – ami a legfontosabb! – feltétel nélkül szereti egyszerű és gyarló, de pont ezek miatt végtelenül emberi szereplőit.

Egy csipetnyi mediterrán nyár a magyar őszben: a Chioggiai csetepaté október 16-ától a Pesti Magyar Színházban!

Forrás: Pesti Magyar Színház

Ez is tetszeni fog...