Színházi ajánló: Nőkből is megárt.... a Bethlen Téri Színházban - Corn & Soda

Színházi ajánló: Nőkből is megárt…. a Bethlen Téri Színházban

A Pataki Éva regényéből készült, Nőkből is megárt… című darabját – Tordai Teri és Horváth Lili főszereplésével, Cseh Juditrendezésében – 2017. február 3-án, pénteken este mutatták be a Bethlen Téri Színházban. A darab főpróbáján a Corn&Soda magazin is ott járt, és rengeteg fotó készült a remek darabról.

Fotó: Fehér Dániel Soma

Pataki Éva a korábban megjelent Nőből is megárt a nagymama című, több kiadást is megért regényéből Tordai Teri kérésére írt darabot, melyben érzékenységgel és humorral boncolgatja a családi kapcsolatok rejtelmeit. Az ötletet a Bethlen Téri Színház karolta fel, és a művésznők kérésére beemelték a Találkozások programba, lehetőséget adva ezzel egy pályakezdő rendezőnek, hogy kipróbálhassa magát és színre vigye az ősbemutatót.

Fotó: Fehér Dániel Soma

Tordai Teri és Horváth Lili két alkalommal játszottak eddig együtt színpadon, de anya-lánya kettősben most először láthatjuk őket együtt.

Fotó: Fehér Dániel Soma

A Nőkből is megárt… kapcsán Cseh Judit elmondta, hogy számára a legnagyobb öröm ebben a munkában az alkotók személye. „Tordai Terivel és Horváth Lilivel igazi boldogság együtt dolgozni, és hogy ebben Mészáros Márta és Pataki Éva is segít, az külön megtiszteltetés. Számomra a találkozások fontosak ebben a darabban. Először a színpadi művel találkoztam, csak később olvastam a regényt. A szöveg nagyon mai, rólunk szól, hogy most 2017-ben hogyan éljük meg a változásokat a családon belüli szerepkörökben. Szerintem mindenki talál majd olyan pillanatot, amiben magára ismerhet. És elmosolyodhat.”

Fotó: Fehér Dániel Soma

A Nőkből is megárt előadásban az anya szemszögéből ismerünk meg egy családi történetet, aki egyszer csak arra ébred, hogy a társadalom szemében megöregedett, de belül egyáltalán nem így érzi. Pataki Éva szavait idézve: “Mert az ember kívülről ugyan öregszik, de van egy belső mag, az “én”, ami szabadon kószál a testtől függetlenül.” A főhős történeteiből megtudhatjuk, hogy legjobb, ha ki merjük mondani, ha valami már elmúlt és nem félünk találkozni új helyzetekkel. A darabban Horváth Lili több szerepben is feltűnik, ő játssza a főszereplő lányán kívül a pszichológusát és a szeretője feleségét is.

Fotó: Fehér Dániel Soma

A darab díszletét Fekete Györgyi alkotta, a jelmezeket Horváth Kata. A zenei világot Igaz Balázs alakította, a rendező munkáját Fazekas Anna segítette.

A bemutatót 2017. február 3-án tartotta a Bethlen Téri Színház, ezentúl rendszeresen látható a színházban az előadás.

További információ:

bethlenszinhaz.hu

mannaprodukcio.hu


 

Ez is tetszeni fog...