Szoba koncertsorozat a Dharma Klubban - Corn & Soda

Szoba koncertsorozat a Dharma Klubban

SZOBA-color-4

A debreceni Dharma Klub (debreceni Ifjúsági ház pincéje, Simonffy u. 21.) február 20-tól elindítja a havonta  megrendezésre kerülő Szoba koncertsorozatot, mely a hálószoba-zene és az ehhez tartozó kultúrkört mutatja be. A rétegzenéket felvonultató buli igyekszik nem a konvenciók mentén szerveződni és fejlődni. Az 500 forintos belépő jelképes ahhoz képest, amilyen élményt a Dharma pincéjében berendezett hálószoba fog nyújtani az oda érkezőknek.

A bulik során jellemzően budapesti zenekarokkal és formációkkal ismerkedhetünk meg, a koncertsorozatokat pedig debreceni zenekarok fognak majd kiegészíteni. A cél a hiánypótlás, nem az aktualitás. A Szoba a HNO3 klub zenei-szellemi továbbvitele, mely 2012-2013-ban a Salétrom utcai foglalt házban szervezte a hálószoba hangzású koncerteket, így a már megfelelő gyökerekkel rendelkező kezdeményezés méltó utódja lesz a Szoba is.

A hálószoba-zene pontosan azt jelenti, ami az elnevezése. Az alkotók technikai vagy akár ideológiai okok miatt saját hálószobájukban alkotnak, viszont a zenekarok technikai felszereltsége mindig tovább fejlődik, így hangzásban nem maradnak el más zenekaroktól a kivitelezés miatt. A halószoba-zene a következő címkéken, stílusmegnevezéseken, jellemzőkön keresztül érhető nyomon; experimental, indie, punk, garage rock, alternativ rock, noise, lo-fi, dreampop, avantgarde, shoegaze, post rock, noise pop, noise rock.

A rendezvénty az Opera Kulturális Egyesület által működtetett Sub.hu csoport és az Ifjúsági Ház szervezi, melynek első alkalma 2015. február 20-a lesz. Kapunyitás este 8-kor, 9-től kezdődnek a koncertek, majd éjféltől Kisszántó (honlap, soundcloud) záró dj szettje hallható majd. A fellépők pedig sorrendben:

21.00 – Nyolcadikosok

Nagy Tibor, Rácz Imre és Csende Gergely triója, akik az indie, garage rock és punk elemeiből alkották meg sajátos hangzásvilágukat. A bandát Facebookon itt éritek el.

https://nyolcadikosok.bandcamp.com/

forrás: https://nyolcadikosok.bandcamp.com/

 

22:00 – Flexible Juice

A Flexible Juice egy debreceni dió, a Szoba keretében lemezbemutatójukat hallgathatjuk majd meg. A január 25-én megjelent “22 vágy a tenger vázlata” címet viselő nagylemezüket Kaszás Sándor és Kósa Erzsébet prezentálja. A hangzásvilág a lo-fi, alternative rock és noise rock jegyeit viseli. Facebookon itt éritek el őket.

flexible juice

Forrás: http://flexiblejuice.bandcamp.com/

 

23:00 – Mayberian Sanskülotts

A sort egy lo-fit, dreampopot és experimentalt vegyítő zenekar, a Mayberian Sanskulotts zárja majd. Facebookon itt érhetők el, videoklipet pedig itt nézhettek. A zenekar tagjai: Balogh Gallusz, Csordás Pipi Zita, Hromkó István és Szigeti RP.

Forrás: https://mayberian.bandcamp.com/

Forrás: https://mayberian.bandcamp.com/

 

Az eseményt Facebookon itt éritek el.

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Dharma klub múlthéten indult Szoba névre hallgató koncertsorozata már a második héten egy különlegességgel áll […]