A szürke ötven árnyalata feliratos előzetes - Corn & Soda

A szürke ötven árnyalata szinkronos előzetes

A Fifty Shades of Grey (A szürke ötven árnyalata) című 2011-es bestseller nagyon megosztó az olvasók körében, így a filmmel sem lesz ez másképp. A filmről megjelent első híráradat óta vitáznak a mozirajongók a castról. Jamie Dornan sokak szerint nem lesz megfelelő Christian Grey szerepére, sokak szerint viszont nagyon is jól fog teljesíteni, de ugyanez érvényes az Anastasia Steele-t játszó Dakota Johnsonra is. Rita Ora is kapott egy cameót Grey húgaként, de rajta kívül is nagy nevek tűnnek majd fel a vásznon. A film február 13-án kerül majd a mozikba, és abban biztosak lehetünk, hogy siker lesz, mert sokan azért is meg fogják nézni, a rajongóknak pedig nem kérdés, hogy látniuk kell.

A három könyvből álló sorozat magyar fordítása egyébként botrányosan rossz volt, így nem csoda, hogy nem nyerte el az olvasók tetszését, viszont aki eredeti nyelven olvasta, tisztában van vele, hogy valójában egy remek regényről van szó, amely tele van érzelmi hullámvasutakkal. A karakterek kidolgozottsága és a karakterfejlődés is példaértékű, így a kritikákra csak annyit tudok mondani, hogy aki teheti, olvassa el angolul a regényeket, mielőtt belevágna a filmbe. Nyilván itt is érvényes lesz az, hogy a történet fele kimarad a filmből a rendelkezésre álló idő korlátozottsága miatt, de egy ilyen filmmel mindentől függetlenül is nehéz mellényúlni. A filmből egyébként két változatot mutatnak be, az egyik, amit a mozikba szánnak, a másik pedig a hardcore rajongóknak. A mozis verzió R besorolást kapott, mely meg sem közelíti a könyvek szexuális nyitottságát, így tartózkodtak a teljes meztelenségtől, csak az illúzióra építettek.

Akár mellette vagyunk, akár ellene, érdemes lesz megnézni a filmet, hiszen egy bestseller adaptációjáról van szó, és nem véletlenül volt a könyvsorozat ekkora siker. Kíváncsian várjuk a filmet!

Ez is tetszeni fog...