The Signal - kritika spoiler nélkül - Corn & Soda

The Signal – kritika spoiler nélkül

Mostanság sci-fiben nincs hiány. Sőt! Ám ez mégis más mint a többi. Jó, tudom mindegyikre ezt mondják, de ez valóban kiemelkedik az agyonreklámozott parasztvakító látványorgiákból, melyekre többet költenek mint egy kisebb ország éves büdzséje. Itt, bár a látvány sem hagy maga után kívánnivalót, inkább a történetre ügyeltek igazán. Pontosan ezért is lesz ez a kritika spoilermentes, mert míg ha egy Transformersről szóló kritikában ellövök egy csavart, attól az még úgyis élvezhető, hiszen azok a filmek nem arról híresek, hogy olyan kiszámíthatatlanok lennének, de ennél a filmnél tényleg el tudná rontani az ember élményét, ha az olvasó ismerné a történet fordulatait. A tovább után részletesebben is olvashattok a The Signal-ról, és természetesen ahogy ígértem, azok is nyugodtan kattinthatnak, akik még nem látták.

Az alaptörténet annyi, hogy három egyetemista egy hackert követ, majd mikor a nyomára akadnának, történik velük valami, amire egyikük sem számított.

A történetről tényleg csak ennyit mondok, és amennyiben még nem láttátok a filmet, és jót akartok magatoknak, nem is olvastok utána több helyen, sőt, még előzetest sem néztek. Csak simán nézzétek meg a filmet, majd utána gyertek ide vissza, és garantálom, hogy le fog esni az állatok. Hogy akkor mégis miért volt érdemes kattintanotok?

Mert azt viszont elárulhatom, hogy ez miért fog megtörténni. A film történetvezetése és a végén található fordulat egy időre annyira le fogja kötni a figyelmeteket, hogy a film közben lévő utalások a végére csak később fognak leesni. Mint például a következő kép is majd csak akkor fog értelmet nyerni igazán számotokra, és fog mosolyt csalni az arcotokra, ha már láttátok a film végét.

TheSignal_FocusFeatures_Image1_720A produkció összköltsége 4 millió dollár volt. Figyelembe véve, hogy a legújabb Transformers 210 millió, az új Godzilla 160, A holnap határa pedig 178 millió volt, a film készítőitől meglehetősen szép teljesítmény volt a teremtett látványvilág és maga az, hogy ennyiből jobbat tudtak alkotni, mint a fent említett három film.

Persze erre lehet azt mondani, hogy igazán csak a film vége az, ami sokba kerülhetett, és hogy nem is tettek bele igazán nagy neveket. Biztos sokan azt mondják, hogy Laurence Fishburne is csak azért van benne, hogy a nevével adják el a filmet. Ezek viszont egyáltalán nem állják meg a helyüket, ugyanis ennek a sci-finek nincs szüksége húzónévre, plusz a fiatal színészek sem kezdők már a szakmában, és mondhatni, hogy az ő nevük is ismert. Mégsem a nevekkel vesz meg a film, hanem ahogy az egy jó produkcióhoz illik, a történetével teszi ezt.

Felesleges is tovább dícsérnem és a billentyűzetemet koptatnom, hiszen még a végén többet fogtok elvárni tőle, mint amit valójában nyújtani tud. Nyomás megnézni!

Értékelés: 80/100

IMDb: 6.1/10

MAFAB: 61%

Ez is tetszeni fog...