Tíz érdekesség, amit talán nem tudtatok az Eredetről (Inception) - Corn & Soda

Tíz érdekesség, amit talán nem tudtatok az Eredetről (Inception)

Christopher Nolan sci-fije, az Eredet (Inception) a huszonegyedik század egyik legfontosabb véleményformáló filmje. Valószínűleg egyetértünk abban, hogy felemelő élmény felfedezni a megannyi apró összefüggést és rejtett érdekességet a történetben. Cikkünkben nem csupán olyan mozzanatokat gyűjtöttünk össze, amik könnyen rejtve maradhatnak a néző előtt, hanem találhattok érdekességet az elő- és utómunkálatokkal kapcsolatban is.

1. Kezdésként íme egy kis játék a betűkkel: ha egymás mellé rakjuk a főbb karakterek neveinek kezdőbetűit (Dom, Robert, Eames, Arthur, Mal és Saito), akkor a DREAMS (magyarul „álmok“) szót kapjuk.
incept1

2. A film sugárzásakor több japán televíziós csatorna is egy kis számot használt a képernyő bal felső sarkában, hogy emlékeztesse a nézőket, melyik álombeli szinten zajlik a cselekmény.

3. A repülőgépen látható szőke stewardess-t Miranda Nolan alakítja. Ő nem más, mint a rendező unokahúga.
incept2

4. A Yusuf név (a filmben ő a „koktélkeverő“) a József arab formája. A bibliai József képes volt megfejteni az álmokat, ő figyelmeztette a fáraót a közelgő hét szűkös esztendőre.

5.Batman: kezdődik és A sötét lovag után Christopher Nolan egy harmadik filmben is zsákot húzatott Cillian Murphy fejére.
incept4

6. A Warner Bros feltett szándéka volt, hogy a film megjelenjen 3D-ben is. Christopher Nolan azonban megvétózta az ötletet, és hajthatatlan maradt. A rendező azt nyilatkozta, a 3D csak elvonta volna a nézők figyelmét a cselekményről.

7. Arthur karakterét eredetileg Heath Ledger játszotta volna, a színész halála után végül Joseph Gordon-Levitté lett a szerep.
incept4

8. Kate Winslet is jelölt volt Mal szerepére. Winslet később elmondta, hogy azért utasította el a szerepet, mert úgy érezte, nem tudna azonosulni a karakterrel.

9. Az Inception volt Christopher Nolan második, saját ötleten alapuló filmje. Az első az 1998-as A csapda.

10. Amikor Cobb teszteli Ariadnét, a lány úgy nyeri el Cobb tetszését, hogy egy a minószi labirintushoz hasonló útvesztőt rajzol. A görög mitológia szerint Thészeusz Ariadné fonalának köszönhetően jutott ki a Minótaurosz barlangjából.
incept5

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Tíz érdekesség, amit talán nem tudtatok az Eredetről (Inception) […]