Tolkien Nap 2015 - programajánló - Corn & Soda

Tolkien Nap 2015 – programajánló

Tolkien NapA Tolkien Nap az elmúlt tizenegy évben rendszeresen meghosszabbította egy kicsit az ünnepeket a Középfölde-imádók számára. 2015. január 3-án a rajongók ismét összegyűlnek az Urániában, hogy megünnepeljék a fantasy műfaj mesterének 123.  születésnapját.

Tizenegyféle előadás segít majd abban, hogy még jobban elmerülhessünk Tolkien összetett világának legapróbb részleteiben is. Hallhatunk újdonságokat Középfölde nyelveiről, az ott uralkodó flóráról és faunáról, a haditechnikáról, szerelem, család, szexualitás szerepéről és még sok minden másról.

T olkien Napű

Természetesen nem maradnak el a közös társasjátékozások, filmvetítések, családi programok és színpadi produkciók sem. A Népek Csarnokában mi magunk is becsatlakozhatunk a tolkieni mesevilágba; jelmezesekkel fényképezkedhetünk, figurákat festhetünk, kipróbálhatjuk, hogy áll nekünk a tünde-hajviselet, és tünde vagy törpírással készült emléklapot vihetünk haza.

Erre a különleges napra a Tolkien vásár is az Urániába költözik, így bátran válogathatunk a könyvek, filmek, ajándéktárgyak és ékszerek között.Tolkien Nap

A rendezvény végén pedig bekapcsolódhatunk a fáklyás felvonulásba, majd a Múzeumkertben koccinthatunk a Mester emlékére.

A rengeteg programra való tekintettel  – a jelentősebb filmkritikákhoz hasonlóan – ismét ketten jelentkezünk majd az eseményről szóló beszámolóval. Hiszen több szem többet lát…

Ez is tetszeni fog...