Top 10 legjobb sorozat főcím - Corn & Soda

Top 10 legjobb sorozat főcím

series

Egy rakat sorozatnál a főcím igazából egy kép, majd utána magában a sorozatban tüntetik fel a készítőket, ami elég zavaró. Ezekkel szemben állnak azok a sorozatok amiknek pedig nemcsak, hogy van főcímük, de még bűn is őket eltekerni. Igen eltekerni, mert valljuk be, a Netflix és a torrentezés uralja a piacot.

Még a tévézés hőskorában akár másfél perces nyitányokkal is lehetett találkozni, majd idővel ezek a már említett puszta képpé, rajta a sorozat címével satnyultak, de jött az HBO és visszahozta a divatba a főcímeket. Persze most mindenki egyből a Trónok harcára gondol, ami természetesen helyet kapott ezen a listán is, de csak mint a 10., mert sokkal szebb, és jobb főcímek is léteznek.

10. Trónok harca:

A semmiből felépülő városok és a dal együtt kétségtelenül szép, de a többi sorozatéhoz képest nem olyan jó.

9. The Walking Dead:

Ahogyan a Trónok harca főcíme ez is átment némi változáson időközben. Az elpusztult világ maradványai a furcsa dallamokra hangolva jelennek meg előttünk. Szinte már hipnotikus.

8. Daredevil:

A város vérzik miközben egy hős születik. Költői, de nem eléggé.

7. Salem:

Marilyn Manson és Tyler Bates munkájából egy olyan sötét és durva főcímdal született, ami tökéletesen ráhangol minket a boszorkányok intrikáira.

6. Black Sails:

Ez és a következő, 5. helyezett, igazából megosztott. Művészi és mindkettő megbabonázza a nézőt, amellett, hogy mindkettő után egy vérfürdőt várunk.

5. Vikings:

A főcím alatt hallható dal a Fever Ray együttes alkotása.

4. American Horror Story – bármelyik évad:

Kényelmetlen, feszült érzés fogja el az embert közbe, de hát nem ezt várjuk el ettől a sorozattól?

3. The Man In The High Castle:

Sejtelmes és szinte előre vetíti a borzalmakat és drámát, amit látni fogunk.

2. The Leftovers:

A Hátrahagyottak mindig is arról volt híres, hogy sokkal inkább egy művészi dráma, egy kis misztikummal, mintsem egy akciódús misztikus sorozat. Ezt a főcímben is tökéletesen érzékeltetik

  1. Penny Dreadful:

Az első helyezett pedig nem más, mint az a sorozat, ami az apropóját adta az egész cikknek. Nehezen engedjük el ezt a művésziességet és borzalmakat tökéletesen vegyítő, elkaszált sorozatot az életünkből. Legyen az a mi végső búcsúnk tőle.

Ez is tetszeni fog...