Top 5 Rocker Holiday - Corn & Soda

Top 5 Rocker Holiday

Jogos a két pont, kedves Olvasó! Talán nem augusztus 1.-én, a nyár kétharmadának leteltével kellene a vakáció fogalmát tollhegyre tűznünk…Egyes számú mentség: július közepén indultunk, kettes számú pedig legyen az, hogy legtöbben a harmadik nyári hónapot választják megszokott otthontól távoli kikapcsolódásra.

Még valami: amit eddig nyár címén kaptunk, az viccnek is rossz volt, úgyhogy most kell, hogy kezdődjék a mediterránság! Stábunk a lentebb következő öt nótával próbálja jobb belátásra bírni a meteorológusokat, hogy csináljanak már nekünk jobb időt! Az Olvasót meg arra kérjük: bárhol is tartózkodik, tekerje tökig a hangerőt, had hallják meg odafönt, mit akarunk, vagy legalább nyomja el a hangos zene az állandó égdörgést!

Reméljük, ezzel nem sértünk meg senkit, de a kört szűkíteni kellett valahogy, ezért kimaradt Madonna, a Dolly Roll, vagy éppen a Neoton idevágó örökzöldje. Talán már néhányan unják is ezeket, ezért inkább a rádiócsatornákon nem annyira túljátszott, kicsit extravagánsabb nóták közül választottunk ötöt. Tehát Holiday – ahogy Rokkker Zsolti szereti!

5. A felvidéki Phoenix Rt dala olyan friss, mint a sör, amit a hozzátartozó klipben csapolnak. És csápolnak. A zenekar körül sokan. Szerkesztőségünk egyik tagja mutatta meg a többieknek ezt a Laza Nyári Dalt, azóta házi kedvenc – és listánk egyetlen magyar résztvevője. Yeah!

4. Íme még egy nyári dal, helyesebben Sommerlied, a nyelvtörőnek is beillő nevű német BRDigungtól. Ez már olyannyira underground, hogy elfogadható klippet sem találtunk hozzá, így hát – listánk negyedik helyén legalábbis – mindent a fülnek, semmit a szemnek!

3. Ez az immár dobogós dal másfél hónapja elhangzott a budapesti Hősök terén. A címe Holiday, előadója pedig a (szintén germán) Sccorpions. Ez most egy másik helyszín, és egy másik változat.

2. Mielőtt végképp átadnánk magunkat az érzelmeknek, megint punkos pörgés! Valóságos vakáció-himnusszá nemesedett a születése óta eltelt pár évben a Green Day American Idiot lemezének legnagyobb slágere, mely (szintén) a Holiday címet kapta a tűzkersztségben.

1. Bár zenekara, a Nazareth gőzerővel dübörög tovább, Dan MacCafferty énekes sajnos éppen visszavonulóban van. Ezen a több mint 30 éves felvételen még esze ágában sem volt ilyesmi. Minden nyári rock dalok etalonja szerintünk ez a (meglepő módon) Holiday címet viselő szerzemény.

 

Ez is tetszeni fog...