Történelmi lobogók regélnek a Szent György téri zászlósoron - Corn & Soda

Történelmi lobogók regélnek a Szent György téri zászlósoron

Júliustól lovashuszárokkal találkozhatnak a látogatók a Budai Vár területén. Emellett a Szent György téri zászlósoron impozáns történeti lobogók mesélnek a magyarság múltjáról.

A Budai Várnegyed egykor komoly lovas hagyományokkal bírt.  A XVIII. században és a XIX. század első felében a lovaglóterem és az istálló a Palota déli előterében állt. Pontos helyéül a déli nagy rondella fölötti magas ágyúállás udvara szolgált. A lovas hagyományok újrateremtését, a Budai Vár kiemelt kulturális szerepét, turisztikai vonzerejének növelését elősegítve a Nemzeti Hauszmann-terv keretében folynak a Budavári Palotához kapcsolódó egykori Lovarda épületének rekonstrukciós munkálatai. A Várgondnokság Nonprofit Közhasznú Kft. a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetséggel együttműködve a beruházáson túl is igyekszik feléleszteni a lovas hagyományokat. Júliustól egészen októberig minden hétvégén lovashuszárok „járőröznek” a Budai Várnegyed területén.

A 2017-től hungarikumnak számító huszárok jelenléte már most hatalmas népszerűségnek örvend a Budai Vár területére látogató turisták körében. Az attrakció, a hagyományok felélesztésén túl a Hauszmann-terv keretében megvalósuló építkezések jelentőségére is fel kívánja hívni a látogatók figyelmét.

MTI/Máthé Zoltán

A hagyományőrzés jegyében a Szent György téri zászlósorra a tegnapi nap, felkerültek a magyar történelmi zászlók. A lobogók egészen 896-tól vezetik végig a látogatót a magyarság múltján. A vásznak alá kétnyelvű tájékoztató táblák készülnek, amelyek az uralkodó dinasztiákat és a zászlók szimbolikáját ismertetik.

A Várgondnokság Nonprofit Közhasznú Kft. az új attrakciókkal teszi átélhetőbbé a magyar történelmet és hagyományokat a Budai Vár területére érkező turisták és érdeklődők számára a beruházások befejezéséig.

Ez is tetszeni fog...