A trubadúr sztárénekesekkel a Margitszigeten - Corn & Soda

A trubadúr sztárénekesekkel a Margitszigeten

Verdi egyik legnépszerűbb, romantikus operáját, A trubadúrtMargitszigeti Szabadtéri Színpadon nemzetközileg elismert sztárénekesek közreműködésével, többek között Dinara Alieva, azeri szoprán és Riccardo Massi, olasz tenor főszereplésével láthatják a nézők.

Forrás: sajtóanyag

A Budapesti Nyári Fesztivál idei nagy operabemutatója, A trubadúr Vámos László hagyományos rendezésében, Csikós Attila korhű látványvilágával július 28-án és 30-án látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az előadás különlegessége, hogy folytatva a hagyományt, a főbb szerepekben olyan külföldi operasztárok mutatkoznak be, akik először lépnek fel Magyarországon, a Szabad Tér Színház meghívására.

Leonora szerepében a fiatal azeri szoprán, Dinara Alieva lép színre, akit Montserrat Caballé „az ég ajándékával megáldott énekesnek” nevezett. Alieva a 2007-es Maria Callas verseny győzteseként 2010-ben lett a Moszkvai Bolsoj szólistája, ahol az operairodalom számos főbb szerepét elénekelte. Azóta a legjelentősebb operaházak és koncerttermek állandó vendége.

Dinara Alieva
Forrás: sajtóanyag

Manricóként az ismert olasz tenor, Riccardo Massi mutatkozik be a budapesti közönségnek, aki az olasz spinto repertoár kiváló értelmezőjeként világszerte elismerést vívott ki magának Puccini és Verdi hőseinek megformálásával.

Riccardo Massi
Forrás: sajtóanyag

Azucena szerepében a világszerte elismert mezzo-szoprán, Komlósi Ildikó lép színre a Margitszigeten, Luna grófot a nemzetközi hírű bariton, Kálmándy Mihály ebben a rendezésben először alakítja. Az előadást Kocsár Balázs vezényli, közreműködik a Magyar Állami Operaház zenekara, énekkara és tánckara.

A trubadúr, amely 130 éve szerepel az Operaház repertoárján, a Margitszigeti Nagyszínpad történetének is kiemelt jelentőségű darabja. A szabadtéri színpad megnyitásának első évében, 1938 nyarán mutatták be először Oláh Gusztáv rendezésében, majd többszöri felújítást és színre vitelt követően, az 1992-es legutóbbi bemutatója után 25 évvel tér vissza a Margitszigetre, ahol a Vámos László-féle rendezést utoljára láthatja a közönség.

Ez is tetszeni fog...