Új sorozatok érkeznek augusztusban az HBO GO-n - Corn & Soda

Új sorozatok érkeznek augusztusban az HBO GO-n

Itt az augusztus, ideje szemlézni, milyen újdonságokat nézhetünk ebben a hónapban az HBO GO-n. Érkezik a Lovecraft Country első évada, jön a NXIVM szekta történetét és bukását feldolgozó Beavatási eskü című dokumentum sorozat, továbbá a binge rajongóknak egyszerre elérhető lesz A keselyű három napja első, a Légió harmadik, illetve a Méltóság első évada . Az HBO Europe saját gyártású tartalmai közül érkezik az Otthon (finn változat) és a Vagy így, vagy úgy című vígjáték sorozat.

A KESELYŰ HÁROM NAPJA (CONDOR) –1. évad (10 rész)
HBO GO premier: augusztus 2.
TV premier: egyelőre nincs infó
Műfaj: akció, thriller
Szereplők: Max Irons, William Hurt, Leem Lubany, Mira Sorvino, Brendan Fraser
Leírás: A sorozat James Grady kémthrillerjén, illetve a belőle készült klasszikus filmadaptáción (A keselyű három napja) alapul. A középpontjában Joe Turner, a fiatal CIA-elemző áll, aki idealistaként azt remélte, képes lesz belülről megújítani a céget. Egy nap Joe briliáns, ámde szörnyűséges tervre bukkan, amely milliók életét fenyegeti. Felfedezése nem marad visszhang nélkül, az irodát támadás éri, és a kollégáit lemészárolják. Az egyetlen túlélőként Joe menekülni kényszerül, senkiben sem bízhat.

OTTHON (FINN VÁLTOZAT) – 7 részes antológia sorozat
HBO GO premier: augusztus 4.
Műfaj: antológia
Alkotók: Matthew Macfadyen, Sian Clifford, Mark Bonnar, Martin Sheen.
Leírás: 2020 tavasza, Finnország a koronavírus-járvány idején. Hét finn filmrendező egy-egy rövidfilmet készített, bemutatva azt, az emberek hogyan élték meg a COVID-19 világjárvány okozta karanténhelyzetet. A rövidfilmek az elszigeteltséggel való találkozásról szólnak. Az emberek magányosnak érzik magukat, és ez esetenként abszurd módon kerül kifejezésre. A családtagok egészen váratlan reakciókkal szembesülnek a válság ideje alatt. Az Otthon című sorozat finn változata.

VAGY ÍGY, VAGY ÚGY – 1. évad (10 rész)
HBO GO premier: augusztus 8.
Műfaj: vígjáték
Szereplők: Marta Martín, Saida Benzal, Brays Efe, Javier Bódalo, Itziar Castro, Fernando Albizu
Leírás: Részben az HBO Espana és HBO Europe jegyzi az új spanyol sorozatot, amely a főváros sajátos világában játszódik. Miután hosszú évek óta nem látták egymást, Hache és Belén újra találkoznak Madrid egyik felkapott negyedében, a sajátos szubkultúrájú, a diákok és jampecek által kedvelt Malasañában. A két barát Madrid egyik külvárosából, Parlából származik, és a két világ elkerülhetetlen kulturális összecsapása vidám katasztrófához vezet. A főszerepekben Saida Benzal és Marta Martín látható..

MÉLTÓSÁG (DIGNITY) – 1. évad (8 rész)
HBO GO premier: augusztus 14.
Szereplők: Marcel Rodriguez, Götz Otto, Devid Striesow, Jennifer Ulrich, Martina Klier
Leírás: A megtörtént esetet feldolgozó sorozatban a Colonia Dignidad titokzatos germán kultusz, amelyet az egykori náci katona, Paul Schaefer alapított Chilében. A központja egy kisvárosban volt, ahol évtizedeken át áldoztak az erőszak oltárán, embereket és gyerekeket kínoztak és öltek. Büntetlenül tehették mindezt, a Pinochet diktatúra védte őket. Az új kormány hatalomra kerülésével Chile végre készen áll arra, hogy véget vessen ennek az erőszakos örökségnek. A fiatal szövetségi ügyész feladata, hogy bíróság elé állítsa a szekta vezetőjét.

LÉGIÓ (LEGION) – 3. évad (8 rész)
HBO GO premier: augusztus 15.
Műfaj: képregény adaptáció, sci-fi, akció
Szereplők: Dan Stevens,Rachel Keller,Bill Irwin,Amber Midthunder,Aubrey Plaza
Leírás: A Marvel képregényen alapuló sorozat David Haller – Xavier professzor és Gabrielle Haller fiának – története. Gyerekkora óta David egyik orvostól a másikig, egyik pszichiátriai intézetből a másikba került, azt hitték, hogy skizofréniában szenved. A harmincas éveinek elején azután találkozott a csinos és bajban lévő betegtársával, Syd Barrett-tel, és beleszeretett. Syd és Davis kénytelenek voltak szembenézni a sokkoló valósággal, a különös hangok és látomások, amiket tapasztalnak, valódiak.

LOVECRAFT COUNTRY – 1. évad (10 rész)
HBO GO premier: augusztus 17.
Műfaj: fantasy, thriller, dráma
Alkotók: Misha Green, Jordan Peele,
Szereplők: Jurnee Smollett, Jonathan Majors, Aunjanue Ellis, Abbey Lee, Michael Kenneth Williams
Leírás: Atticus Freeman a II. világháború fiatal, fekete bőrű veteránja rajong a science-fiction regényekért. Hazatérése után a barátjával, Letitiával és a nagybátyjával elindul, hogy megkeresse apját, aki rejtélyes körülmények között tűnt el. Ez azonban nem is olyan egyszerű az 50-es évek fajgyűlölettel teli Amerikájában. Útjuk túlélésért folytatott küzdelemmé válik, ahogy szembe kell szállniuk a rasszista fenyegetéssel, és a szörnyekkel, melyek mintha H.P. Lovecraft írásaiból keltek volna életre.

BEAVATÁSI ESKÜ (THE VOW) – 8 részes dokusorozat
HBO GO premier: augusztus 24.
Műfaj: true crime, doku
Alkotók: Jehane Noujaim, Karim Amer
Leírás: A NXIVM (Nexium) szervezettel kapcsolatos botrány 2018-ban robbant ki, amikor szexkereskedelem, kényszermunka és zsarolás vádjával letartóztatták a vezetőjét, Keith Raniere-t, valamint legfőbb segítőtársát, a Smallville sorozatból ismert Allison Macket. Raniere önfejlesztő programok szervezésével kezdte pályafutását, de igazából egyfajta piramisjátékot szervezett, és már ekkor felmerült a molesztálás vádja. A sorozat áttekinti a szekta történetét, működését és megszólaltat egykori tagokat is.

forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...