Ünnepel a Vígszínház - Csapó Attila kapta a Soós Imre díjat - Corn & Soda

Ünnepel a Vígszínház – Csapó Attila kapta a Soós Imre díjat

A Színházi Világnap alkalmából a MASZK Országos Színészegyesület és az Emberi Erőforrás Minisztériuma által alapította Soós Imre-díjat Csapó Attila, a Vígszínház tagja kapta.

Csapó Attila a Soós Imre díjjal
Forrás: Vígszínház
Fotó: Szkárossy Zsuzsa

A Soós Imre-díjat fiatal pályakezdő színészeknek ítélik oda évről évre. Csapó Attila 2015-ben végzett a Színművészeti Egyetemen, ahol Marton László-Hegedűs D. Géza-Forgács Péter osztályába járt. Már egyetemista korábban is látható volt a Vígszínház színpadán a Vízkereszt, vagy amit akartok című Shakespeare előadásban.

Jelenleg A Pál utcai fiúkban Geréb, A padlásban Barabást, az Ózban a Gyáva oroszlánt, A játék a kastélyban című Molnár Ferenc darabban Ádámot, A kinek az ég alatt semmije sincsen előadásban pedig négy karakter alakít. Csapó Attila tizenegy előadásban húsz szerepet játszik, az egyik legtöbbet foglalkoztatott színész a Vígszínház társulatában.

Benedek Miklós és Csapó Attila A játék a kastélyban című előadásban
Forrás: Vígszínház
Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Külön érdekesség, hogy A Pál utcai fiúk előadás után a MASZK elnökeként az a Hegedűs D. Géza adhatta át a Soós Imre-díjat, aki korábban Csapó Attila tanára volt, és jelenleg kollégája. Az átadó eseményen Hegedűs D. Géza által elmondott méltató szavakból idézünk:

“Tehetsége, univerzális színészi képességei, emberi minősége, műveltsége, intellektusa, humora, érzékeny közösségi szelleme, a Vígszínház társulatának és közönségének egyik kedvencévé avatta.

A világot mindig kíváncsian kutatja, színészetében minden új esztétikai törekvésre nyitottan reagál, művészete szerepről-szerepre épül és gazdagszik. Nagy jövő vár rá színházi pályáján. Ehhez adjon biztatást a most, általam átadott Soós Imre-díj.”

Hegedűs D. Géza és a Csapó Attila
Forrás: Vígszínház
Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Gratulálunk, Csapó Attila!

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Ünnepel a Vígszínház – Csapó Attila kapta a Soós Imre díjat […]