Válogatáslemezen a Gustave Tiger - Corn&Soda

Válogatáslemezen a Gustave Tiger

A héten történt, hogy felfedezték az egyik legkirályabb együttesét a magyar új hullám vonalnak külföldön is, hisz az art punk stílusú Gustav Tiger felkerült a brit Rough Trade Shop minden évben megjelenő válogatáslemezére, ahol rengeteg zenei stílus találkozik egymással ezen a dupla lemezen.

roughtrade

Jövőre ünnepli fennállásának 40. esztendejét a független zenéket árusító hálózat, és a Counter Culture 15 lemezen a Sister Sybarite című száma szerepel a 2013 óta működő budapesti együttesnek, akiknek eddig egy EP-jük (Mitanni Mares) és egy nagylemezük (At the idyll’s end) jelent meg, jövőre pedig jön a következő album is. Emellett tavaly közreműködtek a Jó lesz…’14 című feldolgozáslemezen is, ami az Európa Kiadó-Jó lesz…’84 harmincadik évfordulójának alkalmából jelent meg, és itt a Lehet, hogy megölnek minket édes c. számot hallhatjuk tőlük.

erika

Az eredetileg három fővel indult együtteshez később csatlakozott a nagylemezen már éneklő Szurcsik Erika, akinek a Gustave Tiger mellett az Unknown Child nevű szólóprojektje is működik. Érdekesség, hogy ez egyben az énekesnő diplomamunkájának is része volt a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.

https://gustavetiger.bandcamp.com/

https://unknownchild.bandcamp.com/

forrás: http://www.roughtrade.com/albums/98659

Ez is tetszeni fog...