Vasárnap Európai Art Mozi Nap! - Corn & Soda

Vasárnap Európai Art Mozi Nap!

Idén is különleges filmkínálattal készülnek a 3. Európai Art Mozi Nap szervezői. Az október 14-ei eseményen Európa több mint 600 filmszínháza nyitja meg kapuit. A nemzetközi kezdeményezéshez 25 magyarországi art mozi is csatlakozott. Termeikben három friss, díjnyertes európai film és három magyar alkotás, köztük egy filmtörténeti klasszikus vetítését tervezik.

Az Európai Art Mozi Nap célja, hogy az európai filmművészet sokszínűségére és a művészmozi, mint kulturális és közösségi tér fontosságát hangsúlyozza ki. Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas által meghirdetett, 2018. október 14-én tartandó nemzetközi eseményhez több mint 600 mozi csatlakozott Európában. Nálunk az Art Mozi Egyesület szinte teljes tagsága, 25 magyarországi művészmozi is az eseménynek szenteli vasárnapi műsorát. Ezen a napon a résztvevő mozik változatos programokkal és premier előtti vetítésekkel várják a közönséget.

Nyolc budapesti és országszerte tizenhét további art moziba mehetünk be ezen a napon és válthatunk jegyet AZ ALÁBBI PREMIER ELŐTTI filmekből válogatva.

-A Sundance filmfesztivál Közönségdíját és a Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fődíját elnyert dán thriller, Gustav Möller első rendezését, A bűnös.

A bűnös

-az olasz Alice Rohrwacher Cannes-ban a Legjobb forgatókönyv díjával elismert, társadalomkritikus „felnőttmeséjé”-t, A szent és a farkas-t.

A szent és a farkas

-az egyedi látványvilágával és műkincsrablások köré épülő izgalmas történetével kecsegtető animációs akció-thriller: a Ruben Brandt, a gyűjtő

Ruben brandt a gyűjtő

Szilágyi Zsófia Cannes-ból a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díjával hazatérő, egy háromgyermekes édesanya mindennapi küzdelmét megrázóan hitelesen ábrázoló Egy nap című filmdrámája

Egy nap

Ezen kívül izgalommal vártuk az idén 100. éve született legendás svéd rendező, Ingmar Bergman pályáját bemutató, cannes-i versenyszekcióban debütált dokumentumfilmet: Jane Magnusson Bergman 100 című alkotását.
Várkonyi Zoltán 50 éve bemutatott filmtörténeti klasszikusa, a teljes körűen restaurált és digitálisan felújított Egri csillagok.

Egri csillagok

A 3. Európai Art Mozi Nap magyarországi programja a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az Art Mozi Egyesület szervezésében valósul meg. Részletes filmismertetők, vetítési helyszínek és időpontok az Art Mozi Egyesület honlapján olvashatók. Alább pedig a program előzetese. Jó szórakozást minden mozizónak!

Ez is tetszeni fog...