Véres, drámai, és hangosan röhögős a The Umbrella Academy - Corn & Soda

Véres, drámai, és hangosan röhögős a The Umbrella Academy

A Netflix új sorozata, a The Umbrella Academy nem egy szokványos képregényadaptáció. Szuperhősökről szól, mégis sokkal több van benne, mint sok másik hasonszőrű társában.

Az alap történet annyi, hogy 1989 október 43 nő úgy szül meg hirtelen, hogy aznap reggel még nem is voltak terhesek. Majd ezen babák közül hetet örökbe fogad egy gazdag öreg tudós. A gyerekekről idővel kiderül, hogy szuperképességeik vannak, az öregnek pedig tervei vannak velük.

Persze egy idő után jönnek is a bonyodalmak, mert a papa egy totális diszfunkciónál családot kreál. Gyermekei felnőtt korukban, egy kivételével, rühellik is, mint a bűnt. Ám mikor az öreg meghal, az életben és az egy idősíkon maradt gyerekei összegyűlnek a temetésére, aminek a végén feltűnik az időben elveszett testvérük is. Nagyjából ez az első epizód, amivel még nem is spoilereztem el semmit, mert ez mindenhol megtalálható.

Forrás: Variety

A sorozat erőssége nem is az alap történetében rejlik, hanem az egyéb apróságokban, melyek komplexebbé teszik az egészet. Lehet helytelen is apróságoknak hívni őket, hiszen kapásból ott van a forgatókönyv, amiben olyanokra is ügyeltek, hogy melyik karakter hova álljon és ezzel mit üzenjen. Egész pontosan itt arra a flashback jelenetre gondolok, amikor először láthatjuk a kamasz csapatot akcióban. mikor kijönnek a bankból, mindannyijuknak dagad a melle a büszkeségtől, kivéve Bennek, azaz Hatosnak, másnéven a Horrornak. Nem véletlen az üzenet jelleg, ugyanis Ben egy naiv kisfiú, aki szörnyű erővel rendelkezik és állandóan szégyenkezik is miatta. Ez mondjuk most egy konkrét példa, de még számtalan ehhez hasonló van a sorozatban.

Forrás: GeekTyrant

A tökéletesen és aprólékosan megírt forgatókönyvön kívül ott van még a fülbemászó és hihetetlenül pontosan a jelenetekhez szinte ütemre megegyezően passzoló dalválasztás.

Persze a karaktereket sem lehet elfelejteni. A színészek szépen hozzák benne a jól megírt szereplőket, akik közül mindenkinek megvan a saját kedvence. Egész biztos, hogy ez a kedvenc, nem más, mint az Ötös, vagy Klaus, vagy Pogo. A franc! Lehetetlen megtippelni, hogy ki az abszolút favorit, mert sok jó karakter van a sorozatban.

Szóval, ahogy mondtam, ebben a képregényadaptációban több rejlik, mint a társaiban. Be is kell, hogy valljuk, hogy a Zöld íjász, A Villám és egyebek szánalmasan teljesítenek. Igen, még a The Walking Dead is. Persze vannak jó képregény feldolgozások, mint a The Punisher, vagy a Daredevil, de hopp, valamiért mind Netflix produkció. Sajnáljuk is, hogy véget értek.

Tehát ha egy olyan sorozatra vágytok, amit már most is darálhattok, és ami egyben szórakoztató és izgalmas, akkor a The Umbrella Academy egy tökéletes választás. A jó benne az, hogy bárki megnézheti, mert a képregény ismerete nélkül is élvezhető és a történet kedvelői sem fognak csalódni.

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] infót kaptunk az egyik legkeményebb Netflixes sorozatról. Lehet, hogy valósak voltak A The Umbrella Academy […]