Visszatérés Epipóba október 1-től látható “S. tanár úr” táboráról szóló dokumentumfilm – Corn&Soda

Visszatérés Epipóba október 1-től látható “S. tanár úr” táboráról szóló dokumentumfilm

Október 1-én leomlik a hallgatás fala! Ezen a napon kerül bemutatásra Oláh Judit első egész estés dokumentumfilmje, az HBO közreműködésével készült Visszatérés Epipóba című alkotás.
A film Európa több országában kizárólag az HBO GO-n és az HBO lesz elérhető.

Az 1980-as évek végén Magyarországon működött egy különleges tábor, ahova sok gyerek szeretett volna eljutni. A háromhetes tematikus nyaraltatás egy képzeletbeli országba, Epipóba repítette a résztvevőket, messze a hanyatló szocializmus valóságától. Mesébe illő szerepjátékok várták a gyerekeket, akiknek még saját, titkos nyelvük is volt. A tábor karizmatikus vezetője bűvkörébe vonta a rábízott gyerekeket, annak ellenére, hogy a játékokat megalázás és többeket érintő titkolt abúzus árnyékolta be. Mikor az egykori táborlakónak, Oláh Judit filmrendezőnek a kislánya nyári táborba szeretne menni, az elengedés váratlanul nehezen megy. Ezért a film rendezőjeként csaknem 25 év után újra találkozik egykori társaival, hogy együtt értsék meg, hogyan él bennük Epipo, ez a zárt, misztikus és titkokkal terhelt világ.

Az HBO Europe és a Campfilm gyártásában készült film producere László Sára (Káin gyermekei, A létezés eufóriája), executive producerei Závorszky Anna (Aranyélet) és Hanka Kastelicova. További támogatók: Kreatív Európa Media programja, Magyarországi Filmszakmai Adókedvezmény, FilmJus Alapítvány.


A film előzetese itt látható:

Képek forrása: HBO Europe

Ez is tetszeni fog...