Völgyhétvégék – Művészetek Völgye az ősszel - Corn & Soda

Völgyhétvégék – Művészetek Völgye az ősszel

Más időbeosztással, de lesz Művészetek Völgye. Idén Völgyhétvégéket szerveznek a fesztivál közönségének.

Idén kora ősszel négy hosszú hétvégéjén lesznek megrendezve a Völgyhétvégék: szeptember 3-6., 11-13., 25-27., valamint október 2-4. között. Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója elmondta, hogy a Völgyhétvégéket azért találták ki, hogy 2020-ban se maradjon senki művészetek és „völgyérzés” nélkül.    

Új fesztivál hely is lesz a Völgyhétvégéken, amely Kapolcs új főtere lesz. Itt lép fel többek között az Erik Sumo Band, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, az Irie Maffia, a Hiperkarma, a Random Trip, a 30Y és az Ivan and the Parazol is. A felújított kapolcsi kastélyban – MűvészVölgy Kúria elnevezéssel – társasjátékokkal, kiállításokkal és a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum alkotásaival várják a látogatókat.

Bár az idén a koronavírus-járvány miatt elmarad a fesztivál hagyományos formája, de harmincéves jubileumot 2021-ben megünneplik, és a tervezett Völgy30 programok átkerülnek a következő évre. 2021-ben tíz napján át minden fesztiválévből megidéznek majd egy-egy programot eredeti formájában.

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint

A főtéri események mellett egy-egy hétvégére lesz program a Harcsa Veronika Udvarban, a Momentán Udvarban, a Kaláka Versudvarban, a Hagyományok Háza Folkudvarban, a Hangfoglaló Udvarban, a Színház Színpadon, a Világzenei Udvarban és a harmincéves Muharay Elemér Népművészeti Szövetség Muharay Udvarában.     

Lesznek kiállítások, biciklis és gyalogos túrák, vásárt a helyi termékekből, és ki fog nyitni a KenderKert, a Muflon Jazz Udvar, a Diabelli, a Magyar Írószövetség Udvara, a Völgykomolyzene helyszíne, a Tűzoltószertár, az ÉltetőVölgy, a Kalapos Udvar, a MANK Artporta, a Fazekasműhely, a Manó Udvar, a Virágzsó Udvar és a Szépmíves Udvar is.

A részletes programot a fesztivál honlapján lehet megtekinteni. Az idei, elmaradt fesztiválra bérlettel rendelkezők beválthatják jegyeiket a Völgyhétvégékre, a jövő évi fesztiválra, valamint felajánlhatják azok árát a Művészetek Völgye támogatásaként is.

Ez is tetszeni fog...