Zolbert: Inside Out - lemezbemutató koncert + Nyereményjáték! - Corn & Soda

Zolbert: Inside Out – lemezbemutató koncert + Nyereményjáték!

Zolbert, a smooth jazz műfaj többszörös díjnyertes magyarországi nagykövete legújabb, Inside Out című lemezének hanganyagát, 2017. február 9-én az Opus Jazz Clubban mutatja be először a közönség előtt. Azonban olvasóinknak még a lemezbemutató előtt lehetősége  van megnyerni az Inside Out lemezt CD-n. A nyereményjátékról bővebb információ a cikk végén található.

Forrás: Kurcz Orsi

Az album 13 saját dalt tartalmaz, melyen helyet kapott Takács Nikolasszal közös dala, a Miami Nights is. A lemezt élő hangszerekkel, 13 fiatal és tehetséges zenész közreműködésével rögzítették, amely január 20-án, a Tom-Tom Records gondozásában jelenik meg. Ezt követően Zolbert turnéra indul, melynek első állomása a február 9-i lemezbemutató koncertje lesz az Opus Jazz Clubban, a Jazzy Live sorozat részeként.

Zolbert még 2013-ban a „Frappé” című dalával megnyerte a Zuglói Smooth Jazz Klub által szervezett I. Smooth Jazz Dalverseny fődíját. Egy évvel később pedig a VII. Jazzy Jazz Dalverseny fődíjasa lett „Friendship” című szerzeményével, amely a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb hangszerelésért járó különdíjat is megkapta. Szintén ebben az évben zenésztársaival a VeszprémFest nagyszínpadán lépett fel a világhírű brit The Brand New Heavies előzenekaraként.

Forrás: Kurcz Orsi

2015 áprilisában jelent meg a „One” című debütáló lemeze a Tom-Tom Records gondozásában. A lemez címe nem pusztán az elsőséget jelenti, hanem a megszületés szinonimája is egyben, ami Zolbert számára a zenei inspirációt és a zene születését jelenti. Ebből ered az a 11 dal is, amely helyet kapott a szaxofonos bemutatkozó albumán. A hanganyag a dalok és a művész által képviselt zenei irányzat, a populáris jazz színes palettáját idézi, a smooth jazz, a funk és a soul műfajok egyedülálló ötvözeteként, amelyekben a szenvedélyes és pozitív hangulatok, modern hangszerelésekben szólalnak meg.

A nagylemez sikerét az is jól mutatja, hogy a smooth jazz műfaj őshazájában, az Egyesült Államokban a Jazztrax Rádió, a 2015-ös év legjobb lemezeit és dalait összefoglaló TOP 25-ös listájának 10. helyére került fel „Frappé” című dala.

A szaxofonművész 2016-ban megalapította saját borfesztiválját is, a Zolbert Jazz & Wine Festet, amely a kiváló magyar borok és a kulturális élet fejlődését hivatott elősegíteni, egy teljesen új aspektust, és a smooth jazz életérzést behozva a magyar fesztiváléletbe.

Forrás: Kurcz Orsi

Zolbert és zenekara az elmúlt három évben közel száz koncertet adott országszerte, kizárólag élő hangszeres produkcióval. Ezek a előadások hűen tükrözik a hazánkban egyre népszerűbb populáris, úgynevezett smooth jazz és az instrumentális popzenei irányvonalakat, friss, dinamikus és szórakoztató, egyúttal tartalmas kikapcsolódást nyújtva a nézőknek.

Az új lemezével, az Inside Out-tal kapcsolatban a következőket mondta a művész: „Ez a lemez egy új és fontos állomás az életemben, ami akár egy vallomás is lehetne, de annál sokkal több. Mély érzéseket és gondolatokat szeretnék átadni a hallgatóságnak változó világunkból, egyúttal pedig még jobban megmutatni, hogy ki is Zolbert a szaxofon mögött. Bízom benne, hogy a dalok a közönségnek is jelentenek majd valamit, és megérinti őket…”

Az albumon közreműködő művészek:

Zolbert – szoprán-, alt-, tenor-, és baritonszaxofon, ütőhangszerek

Ferencz Péter (Peet) – billentyűs hangszerek, vonósok, gitár, vokálok, programozás

Tóth Marcell – zongora, billentyűs hangszerek

Riskó Tibor – gitár

Udvarhelyi Gábor – gitár

Gudics Martin – basszusgitár

Szedlár Dávid – basszusgitár

Kovács Gergő – basszusgitár

Balog László – dobok

Gudics Marcell – dobok

Nagy Zsolt – dobok

Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt

Markos Miklós (Mikee) – ütőhangszerek

Takács Nikolas – ének

További információ:

www.zolbertmusic.com

www.facebook.com/zolbertmusic

Zolbert Inside Out CD Nyereményjáték:

Azok között, akik megosztják a cikket és helyesen válaszolnak lentebbi, Zolberttel kapcsolatos kérdésre 1 db Inside Out Cd-t sorsolunk ki és juttatunk el a nyertesnek.

A kérdés a következő:

Mi a neve Zolbert 2016-ban megalapította saját borfesztiváljának?

A helyes válaszokat 2017. február 9-ig kérjük eljuttatni a cornandsoda@cornandsoda.com email címre a játékos nevével.

A nyerteseket email-ben értesítjük, a nyereményt postán juttatjuk el!

 

Ez is tetszeni fog...