Zolbert Jazz & Wine Fest - június 11-12., Neszmély-Hilltop birtok - Corn & Soda

Zolbert Jazz & Wine Fest – június 11-12., Neszmély-Hilltop birtok

Zolbert Jazz & Wine Fest

A Zolbert Jazz & Wine Fest első alkalommal kerül megrendezésre június 11-12-én Neszmély településen, a Hilltop birtokon. A zenei és gasztronómiai fesztivál házigazdája a szaxofonművész Zolbert. A fesztivál a bor és jazz kapcsolatáról fog szólni, de teljesen új nézőpontból, hiszen a populáris jazz műfaján lesz a hangsúly. Az esti program két kiemelt koncertjén Takács Nikolas és Tóth Vera lépnek fel, közreműködőként pedig maga Zolbert is jelen lesz.

Zolbert, a fiatal szaxofonos 2013-ban Frappé című dalával megnyerte a Zuglói Smooth Jazz Klub által szervezett 1. Smooth Jazz Dalverseny fődíját, majd 2014-ben a Friendshippel a VII. Jazzy Jazz Dalverseny fődíjasa lett, valamint a legjobb hangszerelésért járó különdíjat is elnyerte. Ugyanebben az évben a VeszprémFest nagyszínpadán a The Brand New Heavies előzenekaraként lépett fel zenésztársaival. Szólókarrierjét megelőzően session-zenészként sok stílusban kipróbálta magát, és több ismert zenekarban is játszott. Dolgozott már együtt Tóth Verával, Molnár Ferenc Caramellel és Király Viktorral is. Első szólóalbuma 2015-ben jelent meg One címmel a Tom-Tom Records gondozásában, ami nem csak itthon, de az Egyesült Államokban is nagy sikereket ért el. A Frappé pedig felkerült a Jazztrax rádió az év legjobb 25 dalát bemutató toplistájára. Zolbert most második szólólemezén dolgozik, ami szeptember végén fog megjelenni.

Neszmely_Zolbert1

A Zolbert Jazz & Wine Fest a Budapesttől 75 kilométerre lévő melegeshegyi Hilltop birtokon kerül megrendezésre. A fesztivál alapötlete a nyugat-európai színvonalú infrastruktúra, a Duna közelsére és persze a borok és gasztronómia egységéből született meg, valamint egy kevésbé ismert borvidék zászlóshajójaként is részt kíván majd venni az itthoni kulturális életben. A fesztivál művészeti vezetője és házigazdája Zolbert, ami azért is különleges, mert még egyetlen művész sem karolt fel hasonló módon egy ilyen rendezvényt.

A kétnapos fesztivál változatos programokkal várja a látogatókat. A délutáni bortúrákon a hangulatért a Zolbert “New Orleans” DUO lesz felelős, a nappali programok zárásaként pedig két hírességet hallgathatunk majd meg. Elsőként Takács Nikolas lép fel, koncertjén Zolbert vendégművészként szerepel majd. Ezután pedig Tóth Vera és Zolbert közösen fogják elkápráztatni a nézőket. A koncertek után medencés afterparty és és hangulatos éjszakai koccintás várja a vendégeket. Természetesen a gyerekekről sem feledkeztek meg a szervezők. Őket gyereksarok és szabadtéri játszótér várja, a nagyobbak pedig a helyi művészekkel kézműveskedhetnek a réten.

JEGYEK

Online a jegy.hu oldalon, személyesen pedig az Interticket jegyirodáiban és a partnereknél lehet belépőt vásárolni. A jegyelővétel június 11-ig tart. A jegyek mindkét napra érvényesek!

Belépő (2 napos): elővételben 5000 forint, a helyszínen 7500 forint

VIP jegy (2napos): csak elővételben kapható 29900 forint (a VIP jegy tartalma: welcome drink, 3 fogásos ebéd, exkluzív bortúra, medencejegy, grillvacsora, pezsgős koccintás a fellépőkkel)

Neszmely_Zolbert2

PROGRAM

2016. június 11., szombat

12:00 – Ünnepélyes fesztiválmegnyitó és üdvözlő koccintás a Hilltop Borhotel és Étterem teraszán

Juhász István – a Hilltop Borhotel és Étterem ügyvezetője

Kamocsay Ákos – a Hilltop Borászat főborásza

Zolbert – szaxofonművész, a fesztivál művészeti vezetője

12:30 – Fesztiválebéd különleges fogásokkal és élőzenével a Hilltop Borhotel és Étteremben

Az ebédet a Hilltop Borhotel és Étterem séfje, Király Sándor állította össze az alkalomra. A gasztronómiai élményt Tóth Marcell zongorajátéka egészíti majd ki.

13:30 – Délutáni szieszta és desszert idő a Szieszta-sarokban (az étterem teraszán)

Az ebédhez különleges desszertek is járnak az étterem séfjének ajánlásával, amit a vendégek a szuperkényelmes Szieszta-sarokban fogyaszthatnak el. Közben a legjobb lounge zenék szólnak majd.

14:00 – “A szőlő útja a borig” – túra a bor születésének útján

Helyszín: az ültetvényektől a borpincékig (indulás az Étterem teraszától)

A program több turnusban indul Juhász István és Kamocsay Ákos vezetésével.

A bor születésének különleges folyamatát a Hilltop főborásza, Kamocsay Ákos és Juhász István, a Hilltop Borhotel és Étterem vezetője mutatja be egy bortúra keretében. A borpincékbe érve a Zolbert “New Orleans” DUO zenéje kápráztatja majd el a közönséget.

15:30 – “Kötetlen beszélgetés egy jó bor mellett – délutáni “talk-show” a Borostyános udvarban

Zolbert Tóth Verával beszélget Gyémánt című könyve kapcsán. Hogyan lesz egy fiatal nőből sikeres felnőtt, miközben egy ország figyeli minden lépését? Hogyan tudjuk megteremteni magunknak saját, biztonságos világunkat? Hogyan találod meg önmagad és a lelki harmóniát?

16:30 – Borterasz megnyitó

Megnyílnak a borpavilonok, ahol a frissen grillezett ételek mellett a Hilltop díjnyertes pérmiumborai és borkoktéljai is kóstolhatóak lesznek.

17:00 – Közös élményfotózás a fellépőkkel a Kilátóban

18:00 – Takács Nikolas koncert Zolberttel

Helyszín: Jazzy színpad, Nagyrét

Neszmely_TakacsNikolas1

19:30 – Zolbert és Tóth Vera

Helyszín: Jazzy színpad, Nagyrét

Neszmely_TothVera

21:00 – A koncertek után CD-vásár és dedikálás Tóth Verával, Takács Nikolasszal és Zolberttel a Borteraszon

21:30 – “Koccintás a kilátóban”

Közös koccintás a fesztivál szervezőivel, ahol a közönség élőben hallhatja a fesztivál hivatalos dalát. A zenét a Zolbert DUO szolgáltatja.

22:00 – Medencés afterparty

A 90.9 Jazzy Rádió rezidens DJ-je, Jazzkovács László szolgáltatja majd a zenét, amit a vendégek a feszített víztükrű medencében élvezhetnek különleges borkoktélok kíséretében.

2016. június 12., vasárnap

10:00 – Zenés reggeli az Étteremben

Az estét egy vidám hangulatú, reggeli zenés büféreggelivel folytatják.

10:30 – A neszmélyi borút bemutatkozik a Borteraszon

A borút alkalmával helyi borászok mutatják be a régióban készült boraikat.

12:00 – Szabadtéri grillebéd az Étterem teraszán

Az esemény Facebook-oldalát itt éritek el.

Ez is tetszeni fog...