Zöld - Péntek Orsolya kiállítása - Corn & Soda

Zöld – Péntek Orsolya kiállítása

Péntek Orsolya író, festőművész kiállítása nyílik a Nyitott Műhelyben február 17-én, 19 órakor. A Zöld címet viselő tárlaton az alkotó irodalmi- és képzőművészeti tevékenysége egyaránt megjelenik.

Az irodalom és a képzőművészet viszonya, egymás mellettisége, egymásra gyakorolt hatása számos formába jelent már meg az elmúlt évtizedekben (vagy inkább évszázadokban). Rendkívül izgalmas az a határfelület, ahol e két ágazat érintkezik. A konceptuális művészet vagy a land art elképzelhetetlen lenne a szöveges leírások nélkül, mint ahogy egy szöveg illusztrációja is merőben befolyásolja a bennünk kialakult képet. Nem érdektelenebb az a helyzet sem, amikor egy író egyszerre képzőművész, és a “mondanivaló” két különböző csatornán át érkezik. Péntek Orsolya is ilyen alkotó, aki ugyanúgy otthon érzi magát a szavak világában, mint a vászon előtt. Két éve megjelent regénye, Az andalúz lányai nagy sikert aratott, ezúttal pedig tíz év után először tart kiállítást képeiből.

forrás: Spindoc Kommunikációs Hálózat

Már regényéből is kiderül, az író eredetileg festőművész, aki egyszerre épít képlabirintust és regényuniverzumot. A Zöld című kiállításon bemutatásra kerülő képeken láthatóvá válik majd néhány regényhelyszín is, mint a titkos Velence.

Bővebb info: http://orsoyapentek.com/

Ez is tetszeni fog...