Zséda a tehetségek védelmében - Corn & Soda

Zséda a tehetségek védelmében

A többszörös Fonogram, eMeRton és Artisjus-díjas Zséda, valamint mentoráltja, a tehetséges jazz zongorista és zeneszerző Balogh Tamás a Nemzeti Tehetség Program hivatalos dalával nyitották meg a Tehetség Fórum 2016 programsorozatának záró rendezvényét Nyíregyházán.
Zséda, a Nemzeti Tehetség Program egyik fővédnökeként örült, hogy részese lehetett a programnak, aminek célja a tehetségek segítése és annak fejlesztése Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken.
Összesen hét vidéki városban mutatták be a „Szórd fényed rám” című dal klipjét, az események nyitó momentumaként. A záró rendezvényre Nyíregyházán a Kodály Zoltán Általános Iskolában került sor, ahol Zséda és Balogh Tamás élőben is előadta a Nemzeti Tehetség Program hivatalos dalát.

„Óriási sikerünk volt, rengeteg fiatal tombolt. Örültem, hogy egy jazz szerzeménynek is ekkora sikere lehet. A fiatalok szeretik és értik, mindemellett benne van a program üzenete.”

 
„Azt látom, hogy az Y generációba tartozó fiatalok tisztában vannak a céljaikkal, hogy mit szeretnének elérni. Nagyon figyelik a lehetőségeket, illetve pályázatokat. A hátrányos helyzetű településeken elő fiatalokat is csak ösztönözni tudom, ragadjanak meg minden lehetőséget. Sokszor minden ezen múlik. Rajtunk, hogy mennyit teszünk a sikerért. Természetesen hinni kell magunkban és az álmainkban és minden lehetőséget meg kell ragadni.”3

 A szociálpedagógus dipmolás énekesnő. Zséda már a Dal 2016 zsűritagjaként is rengeteget segített a tehetséges és sokszor profi énekeseknek. Az énekesnőt jó érzéssel töltötte el, hogy kikérték a véleményét a versenyzők és megfogadták a kritikai észrevételeit, hozzászólásait.

Ez is tetszeni fog...