Még több káprázatos meglepetés - Zsolnay Fényfesztivál 2.0 - Corn&Soda

Még több káprázatos meglepetés – Zsolnay Fényfesztivál 2.0

A Zsolnay Fényfesztivál szervezői nem csak azoknak kedveznek, akik a zene és a fény összjátékában gyönyörködnének, hanem azoknak is, akik szórakozásra vágynak. A világ különböző pontjairól érkező bohócok, akrobaták, légtornászok és tűzzsonglőrök garantálják, hogy a Pécsen összegyűlt tisztelt nagyérdemű június 30. és július 2. között egyetlen percig se unatkozzon.


A Voala Station csapata számára a színpad maga az égbolt. A légtornászokból és zenészekből álló spanyol társulat egy lenyűgöző cirkuszi előadással készül, ennek bemutatásában pedig egy 70 tonnás daru lesz a segítségükre, amely 30 méteres magasságba repíti a szereplőket a Széchenyi tér felett.

A katalán Sienta la Cabeza társulata egy igazán szokatlan fodrászattal érkezik a fesztiválra, két határtalan kreativitással rendelkező hajszobrász és egy DJ személyében. A legbevállalósabbak frizurájából némi hajfesték, hajlakk és hétköznapi eszközök segítségével meseszerű hajköltemények készülnek, amelyek ráadásul még fénylenek is.

A fesztivál vendége lesz a világot bejárt Tűzmadarak zsonglőrcsoport, valamint a Freak Fusion Cabaret, akik a múlt századi vándorcirkuszok misztikus világát elevenítik fel némi sötét humorral és varieté hangulattal vegyítve.

A Baleár-szigetekről érkező Circ Bover társulat finoman fogalmazva is minimalista díszlete mindössze bambuszrudakból áll, előadásuk pedig a cirkuszi, színházi elemeket tánccal ötvözi. A számos nemzetközi díjat magáénak tudható Vincles című produkciójukkal örvendeztetik meg a közönséget. Az utcacirkuszi hagyományokban bővelkedő Spanyolországból érkezik az előadásait sok humorral fűszerező Maintomano társulat és Jam, a bohóc.

A Goldie Street Show főszereplője 2004 óta járja Európát utcashow-ival, és hatalmas sikerrel szórakoztatja a nagyérdeműt. Klasszikus előadásában – amit kolumbiai tűzzel és indiai szívvel prezentál, és amelynek szerves része a közönség is – a kortárs cirkusz, a stand-up comedy és az újcirkuszi bohóc karaktere keveredik.

A Spirality – twin alike című produkcióban a századközepi vándorcirkuszok hangulata keveredik egy füstös revü illatával, az egyedi zenei hangzásvilág és az örök érvényű érzelmek mégis mai ízt adnak ennek a különleges elegynek. Tánc- és mozgásszínházi jelenetek tarkítják a levegőakrobatika, tárgymanipuláció és zsonglőr technikákat felvonultató előadást.

Végül a vállalkozó szelleműek ki is próbálhatják a fantasztikus cirkuszi eszközöket és mutatványokat az Inspirál Zsonglőr és Cirkuszi Játszóházban, amely mindhárom napon vár kicsiket és nagyokat a Káptalan u. 5. szám alatt.

Az utcai produkciókat nemcsak cirkuszi, hanem színházi programok is színesítik. Több előadást is tart a Kajárpéci Vízirevü, amikre érdemes bemelegíteni a rekeszizmot! Sor kerül árnyszínházi előadásra, A világgá ment ház címmel. Az ördögszántotta hegy című produkció pedig gólyalábasokkal, óriásbábokkal és vérpezsdítő muzsikával várja az érdeklődőket. A legkisebbek sem fognak unatkozni, Fabók Mancsi Bábszínháza bemutatja a Vitéz László és Vas Juliska című darabot.

Ez is tetszeni fog...