Zuglói Filharmónia – Devich Gergely portréja a Pesti Vigadóban - Corn & Soda

Zuglói Filharmónia – Devich Gergely portréja a Pesti Vigadóban

Devich Gergely

Devich Gergely

Folytatódik a Zuglói Filharmónia koncertsorozata, a Pastorale bérlet. Áprilisi programjukkal kettős portrét rajzolnak meg: a vonós hangszercsalád egyik tagja, a cselló, valamint e hangszer ifjú virtuóz mestere, Devich Gergely portréját, amit a közönség április 8-án és 9-én hallgathat meg 4 órától a Pesti Vigadóban.

A kivételes tehetségű, ragyogó hangszeres képességekkel és csodálatos muzikalitással megáldott, 18 esztendős művész muzsikus családba született: édesanyja és nagyapja is kiváló előadóművészek. Hangszerén nyolcévesen kezdett játszani a Szent István Király Zeneiskolában, egy nagyszerű tanárnőnél: Antók Zsuzsannánál. Később a Liszt Ferenc Zeneakadémia kivételes tehetségeket nevelő osztályában ugyancsak legendás mesterhez, Mező Lászlóhoz került. Tízéves korától sorra nyeri a hazai és nemzetközi versenydíjakat, és egyre rangosabb helyeken lép fel. 2014-ben ő képviselte Magyarországot a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén, elnyerve a harmadik díjat, az addigi legjobb magyar helyezést. Ugyanebben az évben megkapta a Junior Prima díjat.
Devich Gergely ezen a hangversenyen fellép szólóban, édesanyja zongorakíséretével, kamarapartnereivel különböző felállásban (zongorás trióban és vonósnégyesben) és versenymű szólistájaként zenekarral egyaránt.
A sokoldalúságát nagyszerűen megmutató program során játszik barokk, klasszikus, romantikus és XX. századi kompozíciókat, olyan műveket, melyek nagy elmélyülést, és olyanokat, amelyek káprázatos virtuozitást igényelnek.

A műsor:
Kodály Zoltán: Lírikus románc
J. S. Bach: D-dúr szvit BWV 1012 – Courante
J. Haydn: B-dúr („Napfelkelte”) vonósnégyes Op. 76 No. 4 – III. tétel: Menüett. Allegro
F. Schubert: B-dúr trió Op. 99 – IV. tétel: Rondo. Allegro vivace
C. A. Debussy: d-moll szonáta – II. tétel: Sérénade, III. tétel: Finale
K. Davidov: A szökőkútnál
A. Vivaldi: g-moll concerto két csellóra, vonósokra és continuóra – II. tétel: Largo, III. tétel: Allegro
G. Fauré: Elégia
C. Saint-Saëns: Az állatok farsangja – A hattyú
Koreográfia: Mihail Fokin
A. Dvořák: h-moll csellóverseny Op. 104 – I. tétel: Allegro

Közreműködik a Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Záborszky Kálmán
Műsorvezető: Solymosi Tari Emőke

Az esemény Facebook-oldalát itt találjátok.

Ez is tetszeni fog...