Új Sziget fesztivál fellépők - 3. kupac - Corn & Soda

Új Sziget fesztivál fellépők – 3. kupac

Jól kezdődik a hét, amikor hétfőn ilyen parádés új Sziget fesztivál fellépőkkel örvendezteti meg az embert a szervezők csapata. Az új nevek megint vegyesek, van köztük meglepő, kevésbé meglepő és örökös visszatérő is. Akkor vegyük is őket szépen sorra!
A Muse szerintem az a zenekar, amit egy igazi szigetlakónak nem kell bemutatni. Mióta aktív a banda, csak úgy ontja ajobbnál jobb albumokat, sajátos hangzásával, amiben nagyon nagy szerepe van az énekes Matt Bellamy utánozhatatlan hangjának. Már többször jártak Magyarországon, és a Sziget fesztiválon is, óriási rajongói körük van.


A The Last Shadow Puppets nyolc év “pihenés” után tért visssza, és azért írtam “pihenést” mert a zenekar két pillérje ezalatt is aktívan zenélt. Alex Turner zenekarával, az Arctic Monkeys-sal zenélt, míg Miles Kane saját szólókarrierjét építgette, nem kis sikerrel. Külön-külön már fel is léptek a fesztiválon, így nem volt kérdés, hogy ezzel a formációval is ellátogatnak a fesztiválra. Az új album április elsején jelenik meg,aminek előfutára ez a dal.

A The Neighbourhood egy amerikai alternatív rock zenekar, akik 2011 óta aktívak, és Californiából származnak. Lágy gitárzene, valószínűleg egy délutáni estére hangolódós időpontot kapnak majd a feszten.


A The Lumineers is Amerikából érkezik, és a tipikus americana hangzást képviselik. Aki nem tudja, mi is az, hallgasson meg tőlük egy számot, és rögtön tudni fogja. Ha valaki szereti a Mumford and Sons-t, őket is kedvelni fogja.


Amikor megláttam, hogy a Bullet for My Valentine is a fellépők között van, kicsit felsikkantott a 16 éves emo énem, mivel a velszi metál banda akkortájt vált igazán híressé országunkban. Mostani zenéjükkel nemigazán vagyok képben, de jó kis nosztalgiázás lesz.

 

Hasonló vonalat képvisel az ausztrál Parkway Drive, bár ők egy kicsit keményebb zenét játszanak, én személy szerint nagyon örülök, hogy ez irányba erősödik a fesztivál.


A dublini Róisín Murphy számomra a tipikus Sziget fellépő, és ezt a lehető legjobb értelemben értem. Aki nem tudná, ki is ő, annak csak annyit mondok, hogy Moloko.


A londoni hölgyemény, Jess Glynne is ellátogat Budapestre, és biztos vagyok benne, hogy nagy bulit csap majd. Aki nem ismeri, mindenképpen hallgasson bele egyik számába, megéri.


A színész, Olly Alexander vezényelte Years & Years talán egy éve csöppent bele a köztudatba itthon, és azóta egészen nagy rajongói tábort szedett össze a londoni banda.


Bevallom, Kovacs számomra egy teljesen ismeretlen név volt eddig, viszont úgy érzem, hogy nagy kedvenc lesz, elég csak meghallgatni ezt a számot. Nem, nem magyar, a fiatal lány holland.


Németországból a berlini hiphop zenekar, a K.I.Z. érkezik.


Dániából pedig a Opgezwolle rapformáció érkezik.


A dubstep egyik legnagyobb fenegyereke, a kanadai Datsik is ellátogat a Szigetre, hogy megrezegtesse valamelyik sátor belsejét.


Végül, de nem utolsó sorban, az örökös visszatérő, David Guetta, remélem, azért nem ő lesz a záróbuli.

 

Ez is tetszeni fog...