Boldog szülinapot, Drastik Putto! - Corn & Soda

Boldog szülinapot, Drastik Putto!

Tudtam, hogy valahol, egy messzi-messzi Galaxisban, a Király utcában létezik egy Gozsdu Manó Klub, ahol végre élőben is láthatom és hallhatom a Drastik Puttot. Ahhoz azonban, hogy megtaláljam a helyet, kellett némi bolyongás az éjszakára felpezsdülő Gozsdu Udvarban, ahol egymást érik az éttermek és a bárok. Persze jóval könnyebb lett a dolgom, miután egy jótét lélek beavatott a nagy titokba, hogy térkép is van a helyhez.

Szerencsére nem késtem le semmiről, bőven volt időm sört venni és helyet keresni az élő zenés pincehelyiségben. A bulizni vágyókat keserédes hír fogadta: a „vírusoktól Zita meghízott és kiszőrösödött” – vagyis betegség miatt a Zombori helyett a Mörkel állt színpadra a Drastik Putto szülinapi koncertjén. Mi, akik nem követtük nyomon az eseményeket facebook-on, és őszintén meglepődtünk a módosításon, hamar túltettük magunkat a dolgon. Zentai Márk ufó-zenét nyomott nekünk, bohóckodott, rappelt, sőt még a technikai problémákat is ügyesen áthidalta. Szóval mire a szülinaposok színpadra léptek, mindenkin úrrá lett a partyhangulat.

Ábelék rögtön azzal a számmal nyitottak, amelyik először belopta magát a szívembe, vagyis a Borostással, így a Drastik Putto alteres- irreális- sarkaiból kifordult világa azonnal magába szippantott. A Bajdal című számmal rögtön a koncert elején kaptunk egy kis ízelítőt a leendő új albumból (remélem, elegen írtatok Ábelnek e-mailt „légyszi, legyen lemez!”- szöveggel, ugyanis ez volt a kőkemény feltétel 🙂 Az este többi részében a narkotikumként ható szintipopos ritmusok ködében úszva fennállt a lehetősége, hogy mohaembereket, növényszörnyeket vagy olyan szép új világot hallucinálunk, ahol a képviselő bácsik és a divatmajmok könyörtelenül megkapják a magukét, esetleg azt képzeljük, hogy megfogtuk az Isten lábát. A még élethűbb látomás előidézésében egy-két szám erejéig besegített a carbonfoolsos Fekete István, illetve Zentai Márk is visszatért erősítésnek. Később az urak lelki szemei előtt feltűnhetett egy fából készült lány is, aki szintén a leendő új albumot színesíti. Ez már sok volt az elektronikának, és ismét megtréfálta a gyanútlan együttest, akik zenélni próbáltak volna. De ezzel sem volt baj – Ábeltől is kaptunk egy kis stand up comedyt, és végérvényesen bebizonyosodott, hogy jól áll neki a csapatkapitányi szerep.

Drastik Putto koncertbeszámoló

Összességében egy jó kis laza, felszabadult estét tudhatunk magunk mögött, és csak javasolni tudom mindenkinek, hogy jöjjön el máskor is!

Ez is tetszeni fog...