2016 könyves kihívás - újra készen állunk! - Corn & Soda

2016 könyves kihívás – újra készen állunk!

Múlt héten véget ért a 2015-ös könyves kihívásos projektünk, de ebben az évben sem maradhatnak a vasárnapok kihívás nélkül, ezért most februártól elkezdjük az új, 2016-os könyves lista teljesítését. Ebben az évben is részt vesz benne a könyves rovat minden tagja, így most bevezetésként tőlük olvashattok néhány gondolatot a tavalyi évi és a mostani kihívásról.

Az új lista

Az új lista

F. Zsuzsanna: Nagyon tetszett ez a kezdeményezés, és örömmel vettem részt benne. Mivel konkrét témákhoz kellett könyvet választani, így olyan műveket is elolvastam, amiket magamtól talán soha nem vettem volna a kezembe. A mostani, 2016-os lista nekem egy kicsit amerikai ízléshez és igényekhez igazodónak tűnik, de azt hiszem, idén is megbirkózunk vele.

OctoberAir: Élveztem a tavaly könyves kihívást. Jó volt a különböző tételekhez illeszkedő műveket vadászni. Tavaly ennek és a Kritikus Kedd KönyvKlubnak köszönhetően még több olvasmányt vettem a kezembe, amiket egyáltalán nem bántam meg. Az idei lista is nagyon izgalmasnak tűnik, remélem, hogy ti is legalább annyira várjátok a könyves kalandozásainkat, mint mi.

A.Judit: A kezdeményezés számomra is nagyon szimpatikus volt, élveztem a kihívást és a rendszer szerinti válogatást. Az idei évben – mint mindig – most is feltett szándékom, hogy minél többet olvassak akár olyan témákat is érintve, amiket eddig talán mellőztem. Örömmel veszek részt a 2016-os kihívásban, és bár a lista valóban kissé “nyugatiasabb”, mint amilyen a tavalyi volt, biztosra veszem, hogy ebből is csak profitálhatunk. Szóval olvasásra fel!

Blackphoenix: A 2016-os könyves listával még barátkoznom kell egy kicsit. Láthatóan nagyobb falat lesz, mint a tavalyi, aminek több tételét is teljesíteni tudtam az átlag kedvenceim vagy a régóta a polcon heverő könyveim elolvasásával. Természetesen közös erővel az idei kihívások is biztosan menni fognak!

BB: A 2015-ös kihívást sikerült végigcsinálnom, mondjuk sokkal több szabadidőm is volt, így sikerült az ötvenhárom könyvet kiolvasnom egy év alatt. Idén ez nem menne, de együtt biztos vagyok benne, hogy ezt a kihívást is sikeresen véghez visszük, és a többiek által olyan könyveket ismerek majd meg, amiket amúgy lehet, hogy sose vettem volna a kezembe.

Ebben az évben rövidebb a lista, így csupán 40 könyvet kell elolvasnunk a tavalyi 50 helyett. A tételek pedig a következők:
1. Egy mesén alapuló könyv
2. Egy National Book Award díjazott könyv
3. Egy YA bestseller
4. Egy könyv, amit a középiskola óta nem olvastál
5. Egy könyv, ami abban a megyében játszódik, ahol élsz
6. Egy angolra fordított könyv (eredetileg nem angol nyelven írott könyv -de ne is magyar eredeti legyen-, de van angol kiadása is. És lehet annak magyar kiadását olvasni.)
7. Egy jövőben játszódó romantikus könyv
8. Egy Európában játszódó könyv
9. Egy könyv ami rövidebb, mint 150 oldal
10. Egy New York Times bestseller
11. Egy könyv, amiből filmet készítenek 2016-ban
12. Egy könyv, amit egy új ismerősöd ajánl (tehát nem a legjobb barátod/barátnőd/családtagod, hanem mondjuk egy kolléga, vagy egy ritkán látott ismerős)
13. Egy önsegítő könyv
14. Egy könyv, amit egy nap alatt kiolvasol
15. Egy híresség által írt könyv (bárki aki nem íróként híresség)
16. Egy politikai memoár
17. Egy könyv, ami legalább 100 évvel idősebb nálad
18. Egy könyv, ami hosszabb, mint 600 oldal
19. Egy könyv Oprah Book Club-jából
20. Egy sci-fi
21. Egy könyv, amit egy családtagod ajánl
22. Egy rajzolt regény, graphic novel (képes regény)
23. Egy 2016-ban kiadott könyv
24. Egy könyv, ahol a főszereplő foglalkozása pontosan az mint neked
25. Egy nyáron játszódó könyv
26. Egy könyv és az előzménye
27. Egy könyv, amiben gyilkosság történik
28. Egy komikus által írt könyv
29. Egy disztópia
30. Egy kék borítós könyv
31. Egy verseskötet
32. Az első könyv amit meglátsz egy könyvesboltba belépve
33. Egy 20. századi klasszikus könyv
34. Egy könyv a könyvtárból
35. Egy önéletrajz
36. Egy könyv ami egy utazásról szól
37. Egy könyv ami egy általad nem ismert kultúráról szól
38. Egy szatirikus könyv
39. Egy könyv, ami egy szigeten játszódik
40. Egy könyv, ami biztosan örömet okoz neked

Olvassatok velünk, kövessétek a kihívások teljesítését vasárnaponként. Olvasásra fel!

Ez is tetszeni fog...