21. kihívás A fekete láng ura 1. - Vízgömb - Corn&Soda

25. kihívás – A fekete láng ura 1. – A Vízgömb (B. B. Vayk)

Egy kicsit csalok, ha azt állítom, A fekete láng ura című trilógia első kötetét csak a borítója alapján választottam ki, és ezzel teljesítettem a 24-es kihívást. Valójában B. B. Vayk (alias Vanyik Beatrix) facebook oldala volt a meghatározó, amelyre véletlenül keveredtem el egyszer, és ahol többek között a borítóképet is láthattam. A Vízgömb azonban semmiképpen nem maradhat le a Corn&Soda Reading Challenge listájáról.

21. kihívás- A fekete láng ura- Vízgömb

Lépj be abba a fantasy világba, amelyhez hasonlóról sem hallottál soha! – csábítja a leendő olvasókat a borítóképen látható felirat. Ha pedig elég kitartóan keresgélünk a megszemélyesített természeti erők lélegzetelállító képei között, a könyv borítójára is rábukkanhatunk. A gömböt szorongató kéz, amelyből a Sátánra asszociálhatunk, illetve a ragyogóan fehér égi kastély  és a poklot idéző, fekete, lángtengerrel övezett vár kontrasztja máris biztosítja az olvasót, hogy egy gigantikus küzdelem részese lehet, ha a kezébe veszi A Vízgömböt.

 21. kihívás - A fekete láng ura- A Vízgömb

A magyar írónő facebook-oldalán szereplő képek nem véletlenül kerültek oda; a történet valóban olyan világban játszódik, ahol a természeti erők megelevenednek. Miután Tűz elragadja a Vízgömböt, a Felhőkirálynő birodalma és vele együtt az emberek világa is veszélybe kerül. Robert Groundra, a talpraesett, harci kiképzésben is részesült kertészfiúra vár a feladat, hogy visszaszerezze a Víz Birodalmának legdrágább kincsét. Útja során keresztül-kasul bejárja a természeti erők misztikus világát, amelynek lakói bizony nem mind a vendégszeretetükről híresek. Ráadásul a társául szegődő Marian, aki éppen olyan kiállhatatlan, mint amilyen titokzatos és gyönyörű, arra készül, hogy parancsolója utasításának eleget téve megölje Robertet. 21. kihívás - A fekete láng ura - A Vízgömb

A történet olvasásához elvezető képek nem hazudtolták meg magukat; imádtam A Vízgömb egyedi, népmeseszerű jellegét, ami annyira elüt minden most divatos fantasytól. A természeti létezők, a különféle országok és az ott élő népek szokásainak képszerű és érzékletes leírása is különösen tetszett. A karakterek talán lehetnének picit árnyaltabbak, de B.B. Vayk világa így is teljesen elvarázsolt. Nagyon várom a második részt!

Ez is tetszeni fog...