3 Oscar-jelölt - 17 külföldi film a Friss Húson - Corn & Soda

3 Oscar-jelölt – 17 külföldi film a Friss Húson

A Friss Hús szervezői közzétették a filmfesztivál nemzetközi válogatását. A Friss Húsra 2020. március 23. és 29. között kerül sor a budapesti Toldi Moziban.

A Friss Hús az elmúlt évek alatt a rövidfilm első számú ünnepévé nőtte ki magát Magyarországon. A fesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre vágyó alkotók közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. A korábbi évekhez hasonlóan az idén is lesznek a vetítések mellett egyéb szakmai programok is Friss Húson.

Patison Avenue

A márciusi eseménysorozat versenyprogramjában 17 külföldi filmet vetítenek majd, köztük három Oscar-jelölt alkotást. A line-up 17 filmje között 6 animáció is lesz, köztük két idén Oscar-díjra jelölt bábanimáció is. 

Fathet time

Szülő-gyerek kapcsolatok, egzisztencialista, szürreális víziók, valamint női sorsok: ezek lesznek az idei Friss Hús fesztivál fő témái. Hogyan viszonyulnak egymáshoz a generációk a világ legkülönbözőbb tájain: Iránban, Csehországban, egy kis tunéziai faluban, Bulgáriában és Litvániában? Hogyan lehet felkészülni a világvégére, a történelmi fordulópontokra vagy éppen a halálra? Milyen kihívásokkal kell megküzdenie egy nőnek a világ különböző pontjain?

Driving lessons

Az Oscar-jelölt, illetve Cannes-t, a Sundance-t, Velencét, Torontót és számos más fontos fesztivált megjárt filmekkel teli válogatás többek között ezeket a kérdéseket teszi fel. A filmek témája sokrétű, közös azonban bennük a friss látásmód, izgalmas témafelvetés, kiforrott rendezői koncepció és magas színvonalú művészi megvalósítás.

Eeny Meeny

A teljes nemzetközi program a Friss Hús weboldalán található. Az alighanem legnagyobb érdeklődésre számot tartó magyar versenyprogram bejelentésére várhatóan február 17-én kerül sor.

Ez is tetszeni fog...