38. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás – Corn&Soda

38. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás

A 38. Magyar Sajtófotó Pályázat kiírója, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya április 16-án, délelőtt 11 órakor a pályázat portálján (www.sajto-foto.hu) és a Capa Központ honlapján (https://capacenter.hu) nyilvánosságra hozza a pályázat két nagydíjának nyertesét, bemutatja munkáikat és a velük készített videóbeszélgetést. Bemutatjuk a Molnár István-díj nyertesének az anyagát is.

https://38.sajto-foto.hu

Egyúttal örömmel jelentjük be, hogy a 38. Magyar Sajtófotó Kiállítást a Capa Központ a programjából nem törölte, csak bizonytalan időre elhalasztotta. Az év második felében, ahogy a járványügyi körülmények engedik, bemutatják a tárlatot, amelynek megnyitóján, ünnepélyes keretek között adjuk át minden díjazottnak az elismerést.

Április 23-án, délelőtt 11 órakor a Capa Központ – online felületein – bejelenti a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának szakmai partnerségével alapított Fotóriporteri Életműdíj 2020 kitüntetettjét, s a hírt a www.sajto-foto.hu oldalon is közzétesszük.

Köszönet illeti a Capa Központ döntését, hogy továbbra is jelentős mértékben hozzájárul a Magyar Sajtófotó Kiállítás bemutatásához és Az év fotói évkönyv megjelentetéséhez. Az év fotói évkönyv elkészült, de a kényszerűen csökkentett nyomdai kapacitás és a könyvesboltok zárva tartása miatt, később kerül forgalomba.

A sajtó a két nagydíjas sorozatot letöltheti a www.sajto-foto.hu oldalról. A képek creditjében szerepelnie kell: szerző neve/Magyar Sajtófotó Pályázat feliratnak.

Köszönjük szponzoraink bizalmát, hálásak vagyunk, hogy kitartanak mellettünk. Ők támogatják a pályázat és a kiállítás megsegítésével a magyar fotóriporterek munkáját: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Cewe Magyarország Kft., Canon Magyarország, Egis Gyógyszergyár Zrt., Fujifilm Hungary, Hunguest Hotels Zrt., HVG, Michael Gervers Marc Gervers, Nikon Magyarország, Olympus Lowepro, Ringier Axel Springer Magyarország Kft., Spar Magyarország, VitaPlus Kft.

Kérünk minden kollégát, kövesse figyelemmel honlapunkat, mert több díjazottal készítettünk videóinterjút, s arra készülünk, hogy ezeket hetente a www.sajto-foto.hu oldalra feltesszük.

Ez is tetszeni fog...