Radnóti Magazin másként - Corn & Soda

Radnóti Magazin másként

A Radnóti Színház negyedik éve adja ki a Radnóti Magazint, mely most digitális, interaktív kiadvány formájában olvasható.

Mivel a színháznak jelenleg nincs fizikai tere, lehetősége a közönséggel való kapcsolattartásra, ezért minden az online térbe szorult. A Radnóti Színház a kiadványon keresztül igyekszik az évadban kapcsolatban maradni a nézőivel. A Radnóti Magazin olvasói informatív és vizuális lenyomatot kapnak a színház szellemiségéről és a születendő bemutatókról.

Lovas Rozi

A kiadvány – mely 2018-ban rangos reklámszakmai díjat nyert -, a Marquard Media együttműködésével és Yann Baillieul art direktor keze nyomán jön létre a kezdetek óta.

László Zsolt

A Radnóti Színház évről évre fotóművészeket kér fel arra, hogy a társulat színészeiről portrékat készítsenek; idén Bácsi Róbert László vitte a színészeket terepre, a szabad ég alá. A kortárs irodalom jelenléte a színházban és a magazinban is fontos, az olvasók az elmúlt kiadások prózaszövegei után idén verseket olvashatnak, amelyek itt jelennek meg először. Külön öröm, hogy a felkérést elfogadó költők között mindegyik generáció képviselteti magát, a huszonévestől a nyolcvanévesig. Az Egy kérdés rovatban – amelyben időről időre megesik, hogy kettőt is kérdeznek – a színészektől hosszabb-rövidebb személyes gondolatokat olvashatnak a „vajon szükség lesz-e színházra a karanténhelyzet után” kérdésétől a „foglalkozol-e a gyökereiddel” felvetésig.

Sodró Eliza

Az idei kiadvány nem csak a tartalma miatt újdonság, hanem azért is, mert kizárólag digitálisan jelenik meg, benne interaktív navigációs lehetőségekkel és folyamatosan bővülő tartalommal.

Porogi Ádám

Kováts Adél így nyilatkozik a kiadvány beköszönő szövegében: „Újabb komfortzónát hagytunk el, és a kényszerhelyzetben a pozitív, innovatív megoldások felé mozdultunk. Zöldebbek lettünk, ez jó, egy egyedi formájú kiadványt hoztunk létre, amilyen nincs a piacon, ez is jó, de a lapozás érzetét effekt segítségével adjuk vissza. Ez már a Gutenberg-galaxis utáni világ.”

Kováts Adél

Az új bemutatókról videóinterjú formájában hallgathatják meg a rendezők gondolatait, emellett plakátgifekkel, tartalmi és információs hivatkozásokkal, a galériákban nézegethető előadásfotókkal, előzetesekkel gazdagították a magazint.

Schneider Zoltán

A Radnóti Színház kitette a polcra az előző három évad kiadványait is, hogy teljesebb legyen a Radnóti-archívum.

A fotókat Bácsi Róbert László készítette.

Radnóti Magazin 2020/2021:

https://public.radnotiszinhaz.marquard.hu/a75fa340-aa8c-4f4b-bcb8-f15f6a8a2758#page=1

Ez is tetszeni fog...