Megjelent Richard Morgan új regénye, A fekete férfi! - Corn & Soda

Megjelent Richard Morgan új regénye, A fekete férfi!

Megérkezett Richard Morgan új regénye magyar fordításban, az Arthur C. Clarke-díjas A fekete férfi az Agave Könyveknek köszönhetően. Morgannek ez volt az utolsó nagy sci-fi regénye, mielőtt a fantasy műfaja felé fordult volna, viszont jó hír, hogy jövőre visszatér A fekete férfi világába: már a legvégén tart a Thin Air című folytatás írásában.

Richard_Morgan_A_fekete_ferfi_b1-b4_300dpi

Az Agave Könyvek fotója

A fekete férfiben 2107-et írunk, a Földön béke honol. A 21. század vészterhes évei azonban nem kívánt örökséget hagytak hátra.

Bár a világnézeteket tekintve továbbra sincs egység a bolygón, de a háborúskodásnak vége. Virágzik a globális kereskedelem és a nanotechnológia, a Marson létesített kolóniával pedig megkezdődött a vörös bolygó lakhatóvá tétele. Az előző évszázad során megvívott harcok azonban nem csak harmóniát eredményeztek: a fegyveres konfliktusokban bevetett génmanipulált katonák, az úgynevezett tizenhármas variánsok feleslegessé váltak, és a többség gyűlölt kívülállókként tekint rájuk.

Az Agave Könyvek fotója

Az Agave Könyvek fotója

Amikor egy Marsról érkező űrhajó Kalifornia partjaitól nem messze becsapódik a Csendes-óceánba, és az egyetlen túlélőt jelentő variáns rejtélyes gyilkosságsorozatba kezd a kontinensen, Sevgi Ertekin kapja a végtelenül erőszakos és intelligens alfahím kézre kerítésének feladatát. A nyomozásba hamarosan bekapcsolódik Carl Marsalis is, egy másik tizenhármas variáns, aki az ENSZ fejvadászaként saját fajtársainak letartóztatásából él. Az egyre kuszábbnak tűnő ügyben pedig nemcsak a brutálisan meggyilkolt áldozatok száma, hanem a tettest üldözők közötti feszültség is napról napra nő.

Richard Morgan első regénye, a Valós halál elsöprő fogadtatása hirtelen megváltoztatta az életét. Takeshi Kovacs története később a Törött angyalok és Dühöngő fúriák című kötetekkel trilógiává bővült. Öt cyberpunk/sci-fi témájú regény után Morgan érdeklődése a fantasy felé fordult: 2008-ban jelent meg Az acél emléke című regénye, amit két folytatás is követett.
A fekete férfi kapható az az Agave Könyeknél.

Ez is tetszeni fog...