A hangok (The Voices, 2014) - Corn & Soda

A hangok (The Voices, 2014)

A The Voices-nál (A hangok) sokkal furcsább filmet el sem lehet képzelni. Amikor elolvastam a rövid összefoglalását az IMDb-n, akkor teljesen másra számítottam. Valami könnyed, vicces vígjátékra gondoltam a leírás alapján, ám ennél valami sokkal, de sokkal morbidabb darabot kaptam. Akik szeretik a fekete komédiákat, azoknak lesz megfelelő ez a mozi!

A film középpontjában megismerhetjük Jerryt (Ryan Reynolds), aki rakodómunkásként dolgozik egy cégnél. Jerry olyan álmokat dédelget, hogy randevúra hívja egyik munkatársát, Fiona-t (Gemma Arterton), mivel Jerry igencsak magányos életet él. Otthonában csak kutyája, Bosco és macskája, Mr. Whiskers várja. Eddig nem is lenne olyan izgalmas a történet, azonban Jerry rendes társalgást folytat otthon állataival, akik belefolynak élete minden elemébe.

 exclusive-behind-the-scenes-clip-from-the-voices-sees-ryan-reynolds-talk-the-talk-and-ba-344147

Hamarosan persze kiderül, hogy Jerry skizofréniában szenved és folyamatosan terápiára jár pszichiáteréhez. Azonban Jerry nem hajlandó beszedni a gyógyszereit, hiszen akkor még állataival is elveszítené a mindennapi kapcsolatot. Úgy érzi, gyógyszerei még nyomorultabbá teszik. A férfi élete akkor változik meg igazán, amikor végre sikerül Fiona-val összehoznia egy randevút, ami igencsak balul sül el. Innentől az események pedig haladnak az egyenes katasztrófa felé.

A The Voices furcsa film. Mindenkit óva intek tőle, aki nem kedveli a fekete humort, hiszen azok szerintem a leggyorsabban el fogják hagyni a mozitermet. A film ismertetője nem szembesít a film bizarr, morbid voltával, ezért én magam is meglepődtem, amikor nézni kezdtem. Én először egy kellemes, könnyed vígjátékra számítottam.

maxresdefault

A színészek sem nyújtanak olyan felemelő teljesítményt, pedig a filmben feltűnik még Anna Kendrick is. Érdekesség, hogy a háziállatoknak maga Ryan Reynolds kölcsönzi a hangját.

Nem állítom, hogy a The Voices mindenkinek fog tetszeni. Fekete humornak beillő, morbid filmnek sem a legjobb, inkább az egyszer nézhető kategória, amely felnagyítja a mentális betegségeket és görbe tükröt tart ezek elé. Aki egy kisebb kalandra vágyik, annak mindenképpen ajánlom a mozit.

pontozás: 56/100

IMDb: 6,3/10

MAFAB: 66%

Ez is tetszeni fog...