Hannu Rajaniemi - A kauzalitás angyala könyvajánló - Corn & Soda

Hannu Rajaniemi – A kauzalitás angyala könyvajánló

A kauzalitás angyala

Forrás: Ad Astra Kiadó

Hannu Rajaniemi A kauzalitás angyala (The Casual Angel, 2014) az Ad Astra Kiadó gondozásában jelent meg 2014-ben, Juhász Viktor fordításában. A könyv a szerző harmadik science fiction regénye, amit a 2012-es Kvantumtolvaj és 2013-as Fraktálherceg előzött meg. A kauzalitás angyala a sorozat utolsó kötete, amiben megtudjuk, mi történt Jean le Flambeurrel, aki hihetetlen vállalkozásra szánja el magát, miközben a világot a poszthumán istenek háborúja perzseli szét.

A Fraktálherceg eseményei után Jean le Flambeur és Mieli elszakadnak egymástól, a Perhonen pedig elpusztul. A két főszereplő, akik ezúttal saját, külön útjukat járják, megpróbálnak rájönni, hogyan juthatnak előre a katasztrofális helyzetben, ami a világot sújtja. A Naprendszerben háború dúl, Jean pedig eltökélten igyekszik kiszabadítani Mielit a zokuk fogságából. A regény végén minden kérdésünkre választ kapunk, megtudjuk, Rajaniemi hogyan álmodta meg az emberiség sorsát.

A szerző történetmesélése és karakterei lélegzetelállítóan bizarr képet festenek a létezésről. A regényen a legfontosabb science fiction művek hatása érezhető, a sztori pedig elképesztő tudományossággal és millió színnel bontakozik ki előttünk. Rajamieni egy félelmetes, vad jövőt mutat meg nekünk. A kauzalitás angyala az Ad Astra Kiadó webshopjában vásárolható meg.

Ez is tetszeni fog...