A Magvető a díszvendége a 11. Ördögkatlan Fesztiválnak - Corn & Soda

A Magvető a díszvendége a 11. Ördögkatlan Fesztiválnak

Július 31-én kezdődik a 11. Ördögkatlan Fesztivál, amelynek a Magvető Kiadó az egyik díszvendége. Öt irodalmi beszélgetéssel, tizenegy szerzővel  várja a katlanlakókat a kiadó a Vylyan Pincészet teraszán.

Forrás: Ördögkatlan Fesztivál Facebook oldala

Augusztus 1-jén a túlélőkönyvekről kérdezi Szilasi Lászlót és Darvasi Lászlót Turi Tímea, a Magvető főszerkesztője. Mindkét író szegedi, mindketten megírták súlyos betegségük történetét, ráadásul barátok, és elsőként olvassák egymás könyveit.

Nádasdy Ádám régi köteteiből és készülő új könyvének verseiből olvas fel, de a beszélgetésből nem maradnak ki a fordítások sem: Dante és Shakespeare művei, valamint a magyarról magyarra fordított Bánk bán. Nádasdy Ádámmal augusztus 1-jén 17.30-kor beszélget Turi Tímea.

Debrecen melletti tanyán nevelkedett, operaénekesnek készült, titokban a Táncdalfesztivál sztárjáról, Kovács Katiról ábrándozott gyerekkorában Szarvas József. Szokatlan, kanyarokkal teli életútjáról könyv született. Hogyan lett a hentestanulóból színész – erről faggatja Szarvas Józsefet és szerzőtársát, Bérczes Lászlót Szegő János, a Magvető szerkesztője augusztus 2-án 16.30-kor.

Augusztus 3-án az Időmérték sorozat fiatal szerzői kapnak helyet a Vylyan teraszon: Balaskó Ákos, Fehér Renátó, Turi Tímea és Zilahi Anna mesél az indulásról, a második kötettel szembeni elvárásokról, elődökről és kortársakról. A beszélgetést Szegő János moderálja.

Totth Benedek első regénye a sodródó vidéki fiatalokról szólt, posztapokaliptikus második könyvének hőse egy fiú, aki egy szétlőtt városban egy amerikai desszantossal indul halottnak hitt öccse keresésére. Horváth Viktor mesekönyv-realista, keserűen mulatságos regénye az 50 évvel ezelőtti valós eseményről szól: Csehszlovákia 1968-as lerohanásáról. Képzeletbeli tankok dübörögnek majd az Ördögkatlanon augusztus 4-én 17 órától. A beszélgetést Szegő János vezeti.

 

Forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...