A Szexoktatás nem volt még ilyen vicces és drámai (Sex Education, 2020) - Corn & Soda

A Szexoktatás nem volt még ilyen vicces és drámai (Sex Education, 2020)

Forrás: Netflix

Amint tudtuk, ledaráltuk a Szexoktatás (Sex Education) második évadát, annak érdekében, hogy leírjuk nektek, humorfronton ez az egyik legjobb sorozat.

Aki még nem hallott a sorozatról, annak elárulom, pont arról szól, amire a cím is utal. Egy angol középiskolában, ahol a diákok más sem csinálnak, csak balhéznak, buliznak és dugnak, mint általában egyébként a kamaszok, egy 16 éves srác szextanácsokat osztogat társainak, de persze csak ha meg is fizetik azt.

Minden bonyodalom és karakterdráma a tinik szexuális életéből fejlődik tovább. A kiindulópont a legtöbb esetben ugyanaz, valójában fogalmuk sincs arról mit is csinálnak. Itt lép be a képbe Otis Milburn (Asa Butterfield), akinek az anyja, Jean (Gillian Anderson) szexterapeutaként dolgozik. Bár a srác maga is küszködik a szexualitással, még normálisan recskázni se tud, de egy vadóc lány hatására, akinek anyagai gondjai vannak, megnyitja a kis iskolai rendelőjét, ahol mindenki szexgondjait megoldja, némi pénzbeli támogatásért cserébe.

Forrás: Netflix

Az első évad pusztán arra koncentrált, némi mellékszállal, hogy a lány és Otis között milyen a kapcsolat. A második évadban jóval nagyobb szerepet kaptak a többiek.

Jean az évad történetfolyamának egyik sarokkövévé lépett elő azzal, hogy ő lett fia iskolájában az új hivatalos szextanácsadó, a mellékszereplők pedig érezhetően több képernyőidőt kaptak. Így Otis baráti körének háttereit is megismertük, miközben új karakterek is színre lépek.

Forrás: Netflix

A második etap gyakorlatilag ott folytatja a sztorit, ahol az előző abbahagyta. Otis, miután ráérzett arra, hogyan kell rárántani, egyfolytában azt csinálja, miközben a barátnőjével Olával is alakulnak a dolgok, csak közben az exe, Maeve, akivel a szexterápiát nyitotta, szintén jelen van az életében. Már innen is érezni, hogy jóval több ez a sorozat, mint valami ócska, testnedvekkel poénkodó förtelem. Az is még a sorozat érdemei mellett szól, hogy a ló túloldalára sem esik át és nem válik az egész tini-szappanopera-drámává.

A helyzetkomikumok és a vicces párbeszédek kivétel nélkül ülnek, miközben egy egyre fokozódó, komoly témát is előre görgetnek az események.

Mindezek mellett érintőlegesen olyan témák is előjönnek az évadban, amik a történet jellegénél fogva is megkerülhetetlenek és időszerűek is. némelyiket humorral, míg másokat kellő komolysággal kezelnek, aminek köszönhetően egy tökéletes egyensúly alakul ki. Tény, hogy emiatt, mint sok más Netlfixes sorozatnál nem igazán tudjuk eldönteni, hogy éppen drámát vagy vígjátékot nézünk, de talán pont ezért is szeretjük annyira ezt a streaming szolgáltatót, mert ilyen fura szerelemgyerekeket hoz a világra.

Forrás: Netflix

Értékelés: 70/100 Sok rosszat nem igazán írtam a sorozatról, de itt már meg kell említenem őket. A zenei aláfestés sokszor erőltetett humorkeltésnek tűnik csak, amivel olyan ’90-es években készült sorozatokban találkoztunk utoljára, amiket már szeretnénk elfelejteni, mert iszonyatosan rosszak voltak. Az pedig, hogy a második szezonra is csak egy szerelmi háromszöget tudtak berakni fő témába nem éppen a legszerencsésebb, de a szezont megmenti, hogy minden más egyéb szál csak jobb lett ennél.

MAFAB: 86

IMDb: 8.3/10

Ez is tetszeni fog...