A teremtés koronája - karanténantológia jelent meg Cserna-Szabó András szerkesztésében - Corn & Soda

A teremtés koronája – karanténantológia jelent meg Cserna-Szabó András szerkesztésében

Már kapható a Cserna-Szabó András ötletéből és szerkesztésében készült karanténantológia, A teremtés koronája. A járvány mindenkiben nyomott hagyott, mindenkinek megvan a maga a véleménye róla, mindenki a saját módján és eszközeivel dolgozta fel a traumát. Az írók például írással.
A kötet szerzői között szerepel más neves szerzők mellett Háy János, Karafiáth Orsolya Lackfi János, Szécsi Noémi, Szvoren Edina és Totth Benedek is. A kötet a Helikon Kiadó gondozásában jelent meg.

forrás: sajtóanyag

A kötet fülszövege:

“Ennek a könyvnek az volt a munkacíme: Korona Expressz. Mert a koronavírus villámgyorsan érkezett az életünkbe, és gyorsvonati sebességgel változtatott meg szinte mindent. Az írók is karanténba kerültek, igaz, ők addig is dolgozószobájukba zárva töltötték idejük jó részét. A járvány mindenkiben nyomott hagyott, mindenkinek megvan a maga a véleménye róla, mindenki a saját módján és eszközeivel dolgozta fel a traumát. Az írók például írással. Ültek a karanténon belüli karanténban, a dolgozószobájukban, és persze megírták a maguk sztorijait a COVID-19-ről. Naplóban, sci-fiben, novellában, tárcában… Van, akinek a száz évvel ezelőtti spanyolnátha jutott eszébe, másnak egy disztópia a korona harmadik vagy negyedik hullámáról, s persze volt olyan író is, aki már az apokalipszis mikéntjén tűnődött. Mi ezeket az írásokat gyűjtöttük most össze egy karanténantológiába, a szerzők mind a kortárs magyar irodalom ismert és elismert szereplői. Reméljük, hogy ez a világ első és utolsó karanténantológiája!”

Részlet a kötetből:

„…maga is valamiféle illetéktelen behatoló? Mondja: csak nem maga is olyan vírusféleség? Vagy baktérium?

– …Ó, nem dehogy. Már hogy lennék baktérium? Lát rajtam egyetlenegy riboszómát? Azt sem tudom, mi az, hogy baktérium.

– Hát akkor kicsoda maga? Még be sem mutatkozott.

– Ó, igaza van, bocsásson meg, ez tényleg bárdolatlanságra vall. A nevem Covid, küsztihand.

– Covid? Ön külföldi?”

A kötet szerzői:
Bartók Imre, Benedek Szabolcs, Berta Ádám, Csabai László, Cserna-Szabó András, Gerlóczy Márton, Háy János, Horváth László Imre, Horváth Viktor, Kácsor Zsolt, Karafiáth Orsolya, Keresztury Tibor, Kiss Noémi, Krusovszky Dénes, Lackfi János, Mán-Várhegyi Réka, Maros András, Molnár T. Eszter, Szécsi Noémi, Szvoren Edina, Totth Benedek, Zoltán Gábor

A kötet elérhető: itt.

forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...